Britanci se ne šale: U Njukaslu pala Njemačka

Njemci nemaju takmičarski motiv, jer su kao domaćini već obezbijedili završnicu, ali su protiv Francuza pokazali da nisu reakreativno ušli u grupu
3511 pregleda 0 komentar(a)
Luk Nelson
Luk Nelson
Ažurirano: 24.02.2020. 22:49h

Put crnogorske selekcije do Eurobasketa biće težak - Velika Britanija je u drugom kolu grupe G pobijedila Njemačku, koja je na startu deklasirala Francusku.

Britanci su u Njukaslu slavili 81:73.

Njemci nemaju takmičarski motiv, jer su kao domaćini već obezbijedili završnicu, ali su protiv Francuza pokazali da nisu reakreativno ušli u grupu.

To, međutim, nije spriječilo Britaniju da pokaže da može da iznenadi, da ima potencijal da se nadmeće sa oslabljenim rivalima.

Britance je do pobjede vodio Luk Nelson sa 26 poena, 18 je ubacio Ovi Soko.

Nakon dvije runde četiri ekipe u grupi G imaju polovičan skor, nakon što je Francuska ubjedljivo pobijedila Crnu Goru 85:66.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Hrvatska je ostvarila je i drugu pobjedu, savladavši na gostovanju u Almeru reprezentaciju Nizozemske sa 69:59.

Roko Ukić sa 14 koševa i šest asistencija, Mateo Drežnjak sa 13 poena i Darko Planinić sa 12 koševa i šest skokova bili su najistaknutiji pojedinci u hrvatskoj reprezentaciji.

Hrvatska je vodeća reprezentacija grupe D sa maksimalnim učinkom 2-0.

Švedska je nanijela drugi poraz Turskoj u toj grupi 87:80.

U grupi H, Grčka je pobijedila BiH u gostima 70:65 i ostvarila drugi trijumg. Bosanci su na startu bili bolji od Letonije u gostima.

Letonci su danas doživjeli i drugi poraz, i to od Bugarske 110:104 nakon produžetka.

Bonus video: