Veliki ulog u "Morači", Mijović pred Mornar: Odlučiće nijanse

Utakmica Budućnost Voli - Mornar igra se u ponedjeljak od 18 sati
2560 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Ako pobijede Mornar u ponedjeljak u Morači, košarkaši Budućnost Volija osiguraće i plej-of i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Mnogo je, dakle, razloga da "plavi" u crnogorski derbi ABA lige uđu maksimalno.

Ali, motiv do neba imaju i gosti, koji se bore za plasman među četiri najbolja tima u regularnom dijelu sezone.

Postoje svi uslovi za košarkaški spektakl u Podgorici, samo 15 dana nakon finala Kupa Crne Gore u kome je Budućnost, pobjedom u Baru, došla do trofeja.

"Očekujem drugačiji pristup, prije svega zbog kompozicije timova. I mi i oni ćemo biti jači za nekoliko igrača, ali suština je ista - vjerujem da će nijanse da odluče", kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

U pripremi pred svaki meč sa Mornarom, akcenat je na istim detaljima - barski sastav je ofanzivno jedna od najmoćnijih ekipa u ligi.

"Imaju mnogo ofanzivnog potencijala, ali ako budemo na visokom nivou prije svega individualne odgovornosti možemo da kontrolišemo meć. Ključna stvar je da se serije njihove i igra na mahove svede na minimum i da se umanji individualni kvalitet. To se može samo agresivnošću i koncentracijom. Ako nam to izmakne, Mornar ima kvalitet da kazni propuste", naglasio je Mijović.

Derbi dolazi nakon pauze zbog obaveza reprezentacija, tako da vremena za pripremu nije bilo mnogo - Mijović nije mogao da računa na Ivanovića, Šehovića, Kobsa, Ilića, Danila Nikolića i Mejersa.

“Očekujem da odgovoprnost bude najveća, jer utakmica nosi veliki ulog i nama i njima. Očekujem pravi derbi i očekujem da budemo dovoljno dobri da zabilježimo pobjedu protiv jako dobrog tima".

Utakmica Budućnost Voli - Mornar igra se u ponedjeljak od 18 sati.

Bonus video: