Pat pozicija: Italijani ne mogu u Tursku, a moraju da igraju

Ekipa koju vodi trener Aleksandar Đorđević u srijedu bi trebalo da gostuje u Istanbulu, a pobjednik tog meča posljednjeg kola grupe E osiguraće plasman u četvrtfinale Evrokupa
3004 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Teodosić (Virtus)
Miloš Teodosić (Virtus)

Predsjednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petrući otkrio je da Evrolige ne planira da odloži duel između Virtusa iz Bolonje i istanbulske Darušafake, uprkos tome što italijanski tim ne može da putuje u Tursku.

Ekipa koju vodi trener Aleksandar Đorđević u srijedu bi trebalo da gostuje u Istanbulu, a pobjednik tog meča posljednjeg kola grupe E osiguraće plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Ipak, kako je zbog epidemije koronavirusa Turska zabranila letove iz Italije, postojale su indicije da bi meč mogao da bude odložen.

“Imamo ozbiljan problem sa Virtusom, koji bi trebalo da igra u Turskoj u srijedu. Naime, klub ne može da putuje tamo, iz Evrolige su nam rekli da to nije njihov problem. Znam da je uprava kluba o svemu informisala čelnike Evrolige, a rečeno im je da će izgubiti utakmicu ukoliko se ne pojave. Ti ljudi očito ne razumiju sport”, rekao je Petrući.

Bonus video: