„Vučice” u Montani na testu za fajnl-for

Košarkašice Budućnost Bemaxa večeras (17.30) gostuju bugarskom timu
378 pregleda 0 komentar(a)
Adut pod košem: Patricija Bura, Foto: Boris Pejović
Adut pod košem: Patricija Bura, Foto: Boris Pejović

Odavno se zna da će košarkašice Budućnost Bemaxa igrati na fajnl-foru WABA lige, kao što je već duže poznato ko će biti uz njih - slovenačko Celje i bugarski tandem Montana i Beroe.

Posljednje kolo donijeće odluku ko će sa kog mjesta dočekati završni turnir 21. i 22. marta u Staroj Zagori, jer će se odigrati međusobni mečevi četiri najbolje ekipe. „Vučice” večeras (17.30) gostuju Montani i sve je moguće - da pobjedom završe na 1. mjestu, ali i da eventualnim porazom padnu na 4. poziciju, zavisno i od ishoda sjutrašnjeg meča Beroe - Celje.

- Zbog poraza u Beogradu od Crvene zvezde ne zavisi sve od nas u borbi za 1. mjesto. Moramo da sačekamo ishod meča Beroe - Celje da bismo saznali sa kim igramo u polufinalu, ali bez obzira na to naš cilj je da ligaški dio takmičenja završimo pobjedom. Montana je dobra ekipa i čeka nas težak posao, bez obzira na ubjedljivu pobjedu u Podgorici i činjenicu da je naš rival izgubio dva meča zaredom - istakla je Nikolina Džebo.

Ni njena saigračica iz centarske linije, Patricija Bura, ne obazire se puno na činjenicu da je prvi meč završen pobjedom Budućnosti 82:67.

- Ovo nam je pravi test uoči fajnl-fora. Potrudićemo se da pokažemo da smo bolje i da u pozitivnom raspoloženju dočekamo najvažnije mečeve. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo na pravi način da završimo ligaški dio sezone - naglasila je Bura.

Bonus video: