Budućnost Voli produžila ugovor sa Filipom Barovićem do 2020. godine

„Poslije šest godina igranja u drugim klubovima, osjećam se kao da sam se vratio kući”, rekao je 27-godišnji Nikšićanin
1 komentar(a)
Filip Barović, Foto: Aba-liga.com
Filip Barović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 23.02.2018. 14:49h

Filip Barović je povrijeđen, pitanje je da li će se vraćati na teren ove sezone, ali bar zna gdje će igrati naredne dvije - pouzdani centar je produžio ugovor sa Budućnost Volijem do 2020. godine.

Reprezentativac Crne Gore je danas stavio paraf na novu saradnju sa crnogorskim šampionom, iz kojeg je otišao 2011. godine, kao 20-godišnjak.

U međuvremenu je igrao za Mornar, mađarske Šopron i KTE, bugarski Lukoil Akademik i njemački Telekom Bon, iz kojeg je i stigao prošlog ljeta u klub iz Njegoševog parka.

Tokom ove sezone je imao dosta problema sa povredama, prvo sa okom, a onda i sa lomom kosti u stopalu, zbog čega mora da pauzira bar do maja.

„Već prvih dana nakon povratka mi je bilo jasno da je Budućnost, sa novom upravom na čelu, sasvim drugi klub. Savršeno sam se uklopio u način funkcionisanja i izuzetno sam zadovoljan uspostavljenim sistemom u kojem se prevashodno računa na domaće igrače”, rekao je 27-godišnji Nikšićanin za klupski sajt.

Barović napominje da je ekipa kompaktna i dobro organizovana, i da je u dosadašnjem dijelu sezone igrala veoma dobro.

„Uradili smo i više nego što smo očekivali, a sada, na kraju sezone, naša su očekivanja najviša. Veoma sam zadovoljan saradnjom sa stručnim štabom i upravom kluba, i to je osnovni razlog zbog kojeg sam odlučio da potpišem dvogodišnji ugovor. Poslije šest godina igranja u drugim klubovima, osjećam se kao da sam se vratio kući”, zaključio je Barović, zvanično najbolji košarkaš u Crnoj Gori u 2017. godini.

Bonus video: