Rezultat u drugom planu, cilj da se igrači „podignu”

Košarkaši Budućnost Volija bez imperativa na večerašnjem gostovanju Cedevita Olimpiji (19 časova)
4176 pregleda 2 komentar(a)
Hasan Martin na prvoj utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: KK Budućnost Voli
Hasan Martin na prvoj utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: KK Budućnost Voli

Pobjedom nad Mornarom prije sedam dana, košarkaši Budućnost Volija su praktično završili posao u regularnom toku ABA lige. Tim Petra Mijovića je obezbijedio 2. mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu, u kojem će im rival gotovo sigurno biti Crvena zvezda.

Doduše, još postoji šansa da se osvoji 1. pozicija i izbjegne repriza posljednja dva finala već na startu doigravanja, ali je malo vjerovatno da će Partizan pogriješiti večeras (21) protiv Mega Bemaxa ili za četiri dana na gostovanju Ciboni.

Zato je Mijović dobio „luksuz” da pojača intenzitet treninga, iako večeras (19 časova) njegov tim igra derbi 21. kola protiv Cedevita Olimpije.

- Pobjedom u prethodnom meču smo osigurali 2. poziciju, a postoje i teoretske šanse da budemo prvi, iako nisu velike. Utakmice koje su ispred nas, i sa Cedevita Olimpijom i u posljednjem kolu protiv FMP-a, poslužiće nam kao priprema za sve što nas očekuje u plej-ofu. U ovoj sedmici smo značajno podigli intenzitet rada i treninga, jer želimo da tempiramo formu za doigravanje - kazao je 37-godišnji stručnjak.

Klub koji je nastao fuzijom dva prošlogodišnja učesnika ABA lige je imao velike ambicije, ali se čini da je odustao od njih. O tome govori i činjenica da su pušteni Marko Simonović i Rajan Boutrajt, koji su zajedno imali preko 22 poena u prosjeku.

- Bez obzira na odlazak Simonovića i Boutrajta, to je izuzetno kvalitetna ekipa, koja je na samom startu pravljena za vrh, čak i osvajanje ABA lige. Serijom poraza na domaćem terenu je dovela u pitanje samo učešće u plej-ofu, ali sam siguran da nas očekuje ekstra motivisan rival. Ovo mu posljednji voz za ostanak u trci za plej-of.

Mijović naglašava da i igrači koji su ostali u timu Jurice Golemca imaju veliku klasu.

- Imaju kvalitet na spoljnjim pozicijama - Miler-Mekintajera, Krušlina i Blažiča, uz iskustvo u reketu sa Cirbesom i Stipanovićem, dok Hopkins u posljednje vrijeme igra jako dobro. Biće jako zahtjevni. Pokušaćemo da uđemo u utakmicu sa željom da pobijedimo, da održimo kontinuitet dobrih igara i rezultata. Cilj je i da „podignemo” igrače koji nisu u optimalnoj formi, kako bi nam bili od maksimalne pomoći za plej-of - zaključio je trener Budućnosti.

U praznim „Stožicama” (meč se igra bez publike zbog straha od širenja koronavirusa) jedan od aduta „plavih” biće Hasan Martin, koji je u prvom susretu (pobjeda 93:80) upisao 14 poena i devet skokova.

- Još jedna teška utakmica za nas. Cedevita Olimpija se bori za plej-of i sigurno će izaći da se bori jako. Iako smo obezbijedili 2. mjesto u regularnom dijelu, borićemo se, odigrati najbolje što možemo i pokušati da dođemo do pobjede. Vjerujem da će utakmica biti uzbudljiva - naglasio je američki centar.

Primorska potonula, Mornar opet gospodar svoje sudbine

Košarkaši Mornara su dobili poklon kojem su se nadali - Primorska je izgubila na gostovanju Zadru 99:79, pa su Barani opet gospodari svoje sudbine. Ako tim Mihaila Pavićevića u nedjelju savlada Mega Bemax na Novom Beogradu, biće sigurno četvrti i u polufinalu plej-ofa vjerovatno igrati sa Partizanom.

Mornar može i da izgubi od mladog tima Dejana Milojevića, ali samo ako Cedevita Olimpija protiv Budućnost Volija i Krke u gostima ostvari polovičan uspjeh... Ako Ljubljančani izgube oba meča, Baranima bi odgovaralo da i Primorska poklekne pred Igokeom u Kopru.

Iako je savladao Primorsku, Zadar je i dalje glavni kandidat za ispadanje. Može da se spasi samo ako u posljednjem meču regularnog dijela sezone savlada Crvenu zvezdu u Beogradu, a Mega Bemax i Krka ne trijumfuju.

Bonus video: