Sutjeska prvi put u plej-ofu, Borac rival u polufinalu

Nikšićani će u doigravanje za plasman ABA ligu protiv najbolje ekipe regularnog dijela, Borca. Prvi meč u srijedu u Čačku, a igra se na dvije pobjede
6537 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Pavlićević
Nikola Pavlićević
Ažurirano: 11.03.2020. 21:25h

Košarkašima Sutjeske pobjeda je garantovala prvi plasman u plej-of ABA2 lige, i NIkšićani nisu pogriješili - dobili su beogradski Dinamik 75:69.

Izabranicima Zorana Glomazića ni poraz ne bi značio kraj takmičenja u ABA2 ligi ove sezone, pošto je Split dobio na svom parketu Široki Brijeg 78:76.

"Ovo je jedna veoma uspješna sezona. Niko nije očekivao da ćemo se naći među četiri najbolje ekipe u ABA2 ligi. Mnogo sam srećan zbog svojih igrača, ali iskreno žalim što su najbitniji trijumf u sezoni upisali pred praznim tribinama", kazao je trener Sutjeske Zoran Glomazić

Tako su poznati i parovi plej-ofa, Borac će kao prvi igrati za sedam dana protiv četvrtoplasirane Sutjeske, dok će Split imati prednost domaće dvorane sa MZT Skopljem.

Upravo je MZT serijom loših rezultata ugrozio pozicije, ali je Lovćen ispustio prilku da slavi u Skoplju.

Cetinjani su vodili tokom većeg dijela utakmice, ali su posustali u finišu 75:74.

Da je Lovćen pobijdio, Sutjeska bi izbjegla Borac u plej-ofu.

U ekipi Sutjeske, u meču bez publike, najbolje se snašao Nikola Pavlićević sa 19 poena, a posebno je bila važna njegova rola u posljednja tri minuta, kada su Dorćolci prišli na svega dva poena. Pavlićević je imao pet asistencija i četiri skoka.

Draško Knežević je ubacio 17 poena, a Igor Čvorović 12, uz odličan procenat šuta (6-4 za dva, 1-1 za tri poena).

Kod gostiju i na utakmici najefikasniji je bio MIroslav Pašajlić sa 22 poena, a dvoicefren je još bio samo Slovenac Gregor Glas sa 11.

Lovćen je, s druge strane, nakon poraza od MZT-a sezonu završio na šestom mjestu sa 10 pobjeda i 12 poraza.

Stojanovski sa 17, te Magdevski i Milošević sa po 15 poena su bili najbolji u MZT Skoplju, kod Cetinjana Vrbica i Popović su postigli po 13 poena, Alen 10.

Bonus video: