Klubovi Evrokupa predlažu fajnl-ejt, iz Monaka kažu da ih niko ništa nije pitao

Predsjednik Virtusa Luka Baraldi je „Radio Bologna” rekao da je to predložio ostalim učesnicima Top 8 i da su prihvatili Partizan, Uniks, Promiteas, Tofaš, Unikaha i Venecija, a da se protivi samo Monako
1939 pregleda 0 komentar(a)
Logo Evrokupa, Foto: Eurocupbasketball.com
Logo Evrokupa, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 12.03.2020. 18:14h

U Evropi je sve stalo, ali učesnici Evrokupa imaju rješenje - da se odigra fajnl-ejt umjesto četvrtfinala, polifinala i finala na po dvije pobjede.

Predsjednik Virtusa Luka Baraldi je „Radio Bologna” rekao da je to predložio ostalim učesnicima Top 8 i da su prihvatili Partizan, Uniks, Promiteas, Tofaš, Unikaha i Venecija, a da se protivi samo Monako.

- Moja ideja je da se Evrokup igra u fajnl-ejt sistemu i to se predstavnicima timova dopada, svi su prihvatili osim Monaka. Drago mi je zbog toga, mislim da je to nešto na šta Evroliga mora da obrati pažnju kako bi se zaštitili svi učesnici - rekao je Baraldi.

Zanimljivo, Virtus bi u četvtfinalu trebalo da igra baš sa Monakom. Klub iz Kneževine ima prednost domaćeg terena u slučaju majstorice.

Klub iz Monte Karla je demantovao da je išta pitan.

„Zaključno sa današnjim danom, niko iz Evrolige niti od učesnika Evrokupa nas nije kontaktirao sa predlogom da se promijeni format Evrokupa. Ovaj novi izazov (pandemija koronavirusa, prim. a) nešto je sa čime se niko do sada nije suočio. Sada je vrijeme da se svi radimo zajedno za bolje dane sporta koji volimo i da pronađemo logično rješenje u ovom teškom trenutku”, piše u saopštenju Monaka.

Bonus video: