TALENTOVANI CENTAR MEGE ZA KLUPSKI SAJT

Kolašinci na vezi, Marko Simonović: Vlado Šćepanović mi je dao najbolje savjete

Momak rođen u Kolašinu istakao je da je košarku zavolio uz stariju braću, a da mu je uzor bio Vlado Šćepanović
3880 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: IVICA VESELINOV
Marko Simonović, Foto: IVICA VESELINOV

Talentovani crnogorski košarkaš Marko Simonović izjavio je da mu je dolazak u Megu najbolji potez u karijeri i da je mnogo napredovao otkako je počeo da radi sa trenerom Dejanom Milojevićem.

Simonović je jedan je od igrača koji je obilježio ovogodišnje takmičenje u ABA ligi, došao do statusa trećeg najkorisnijeg igrača regionalne košarkaške lige (16,2 poena i 7,6 skokova po meču).

"Ne volim da govorim o sebi, već da se dokazujem na terenu. Da budem iskren, i do mene su doprli komentari da sam mnogo napredovao otkad sam počeo da radim sa Dejanom Milojevićem, o kome imam samo riječi hvale. Od momenta kada sam došao u Megu ukazano mi je povjerenje. Dobio sam veliku minutažu, prostor da se razvijam, a sa time je skočilo i moje samopouzdanje. Sa ove tačke gledišta, najbolji potez koji sam u karijeri napravio je bio dolazak u Megu", rekao je Simonović za klupski sajt.

Mladi centar, koji je iz Cedevita Olimpije stigao na dvogodišnju pozajmicu u Megu, objasnio šta je to popravio od dolaska u tim Dejana Milojevića.

"U značajnoj mjeri sam unaprijedio svoj napadački potencijal i vjerujte mi, sve to je posledica rada sa Dejanom Milojevićem. Zahvalan sam mu na svemu čemu me je naučio. Igračka je legenda, posvećen je svom poslu veoma, pa zato i pravi izvanredne rezultate".

Momak rođen u Kolašinu istakao je da je košarku zavolio uz stariju braću, a da mu je uzor bio Vlado Šćepanović.

"Imao sam priliku da ga upoznam u djetinjstvu i zaista sam ga obožavao kao košarkaša. Dobio sam mnogo savjeta od njega, a dva sam dobro zapamtio. Prvi je da treba da me zanima samo sport, a drugi je da mi ciljevi budu najveći mogući. Time se i danas rukovodim", kaže Simonović.

"Po Kolašinu i klubu Gorštak u kom sam i ja trenirao su kružile razne priče o Vladu. A, možda i najpoznatija je ona kada je jedne zime snijeg u Kolašinu napadao pola metra. Vlado Šćepanović je i po takvom vremenu izašao na teren. Poneo je loptu i lopatu. Prvo je sam čistio sneg više od sat vremena, a onda i po takvom vremenu trenirao još dva sata", ispričao je Simonović.

O svojoj karijeri u budućnosti Simonović trenutno ne razmišlja, ali i ne krije ono o čemu mašta.

"Jedino što mogu da kažem da sam poslije nekoliko dana pauze u utorak počeo da treniram po isntrukcijama našeg kondicionog trenera Marka Sekulića. Kako će se završiti ova sezona i da li će se košarka igrati teško je reći, ali ću se potruditi da budem spreman za svaki scenario. Ugovor o pozajmici sa Megom imam na još jednu godinu pa ćemo vidjeti. A, ono što je moj san je da jednog dana zaigram u NBA ligi. Čuo sam da postoje priče oko mog drafta, ali vidjećemo. To je ono što bih najviše volio, to bi bilo ostvarenje sna i ispunjenje cilja koji sam sebi postavio kad sam počeo da treniram".

Simonović je trenutno u rodnom Kolašinu, gdje čeka dalji razvoj situacije.

"Imali smo sastanak u klubu gde nam je rečeno da do daljnjeg neće biti treninga. U posljednji čas sam krenuo za Crnu Goru i poslije četiri i po sata čekanja na granici sam uspio da uđem u zemlju. Puštali su samo crnogorske državljane, ostale su vraćali nazad. Kontrole su bile detaljne, a ja sam morao da se javim doktorima. Iako nemam bilo kakvih simptoma, u obavezi sam da budem u karantinu 14 dana i toga se pridržavam", istakao je Simonović i otkrio i da je u kontaktu sa brojim prijateljima iz Italije, gdje je situacija dramatična.

"Za četiri godine koliko sam proveo u Italiji naučio sam jezik, stekao mnogo prijatelja i Italija mi je ostala u srcu. Činjenica je da je situacija u Italiji alarmantna, a ono što im ne ide u prilog je podatak da Italijani sada i paniče više nego što je potrebno. Javljaju mi da je vojska na ulicama, a ako izađu napolje mogu da dobiju robiju. Iskreno se nadam da će se sve uskoro završiti i da će se izbjeći još teže posljedice."

Simonović je poslije Gorštaka karijeru trebalo da nastavi u Budućnosti, ali se već sa 14 godina preselio u Italiju. Sa selekcijom ekipe Torina do 20 godina osvojio je titulu šampiona i potom u prvoj seniorskoj sezoni prešao u redove Sijene, koja se takmičila u drugoj italijanskoj ligi.

Nastavio je zatim u Ljubljani, do dolasaka u Megu...