ABA liga - Čović ironičan prema Partizanu: Evo vam sve, samo da sačuvamo živote; Slovenci za prekid takmičenja

"Nevjerovatno je šta se događa… Uzdržaću se da ne dajem neke jače komentare na ovu temu. Evo vam i ABA liga i Evroliga, samo da sačuvamo živote", rekao je Čović
5694 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: BRANISLAV BOZIC
Nebojša Čović, Foto: BRANISLAV BOZIC

Kako vrijeme prolazi sve je više predloga da se ABA liga ne nastavlja.

Prije nekoliko dana Igokea je pisala sjedištu lige sa zahtevom da se prekine sezona u regionalnom takmičenju i da trenutni plasman bude konačan.

To je predložio i predsjednik Partizana Ostoja Mijailović u izjavi za zvanični klupski sajt.

Partizanovi rivali - Crvena zvezda i Budućnost su protiv.

"Potpuno je jasno da trenutni plasman ne može da se proglasi konačnim, jer je ostalo da se odigra još jedno kolo u ligaškom dijelu, plus plej-of. Ne bih da ulazim u to da li bi poslije mogao da se umesto plej-ofa igra fajnl-for, jer u uvom trenutku ne znamo da li će se liga nastaviti za 15 dana, mjesec, dva mjeseca… Kada bude nešto jasnija slika oko zdravstvene situacije, treba svi zajedno da sjednemo i vidimo kako dalje, ali siguran sam da se klubovi neće složiti sa idejom da prekid lige bude proglašen krajem sezone”, kazao je Bokan nedavno za nova.rs.

Danas se, poslije duge pauze, oglasio i Nebojša Čović. Bio je ironičan.

"Vidjeli smo mnogo neodgovornih izjava. Ko normalan više misli o sportu", rekao je Čović za TV Pink.

"Nevjerovatno je šta se događa… Uzdržaću se da ne dajem neke jače komentare na ovu temu. Evo vam i ABA liga i Evroliga, samo da sačuvamo živote".

Cedevita Olimpija se za sada nije oglasila, a ostala dva slovenačka kluba su za prekid takmičenja.

"Ako sagledamo činjenice, jednostavno ne možemo ništa da uradimo sa sezonom do kraja zbog virusa. Nažalost, došli smo do zaključka da je najbolje završiti ovu agoniju u kojoj su se našli klubovi i igrači", navodi se u pismu Krke.

"Sezona treba da se zaključi, rezultati su valjani jer je odigrano više od 90 odsto utakmica. Predlozi za sezonu 2020/21. bi trebalo da budu pripremljeni od strane uprave lige, o kojima će se raspravljati i glasati", saopštila je Primorska.

Zadar je za poništavanje lige.

"Naš stav je da se sezona poništi i sve vrati na početak u istom sastavu klubova ili da se liga proširi za dva kluba iz ABA 2", rekao je direktor kluba Željko Žilavec.

Bonus video: