Lebron: Tijelo me pita - šta radiš to, zašto si stao...

"Nikada više u životu neću nekome dati 'high-five'. Načekaćete se da vidite mene i saigrače kako se tapšemo rukama", kazao je on
3030 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: AP
Lebron Džejms, Foto: AP

Zvijezda NBA i Lejkersa Lebron Džejms, koji već dvije sedmice s ostalim saigračima iz svog, ali i iz drugih klubova ne igra košarku zbog pandemije koronavirusa, izjavio je kako ta prisilna pauza, koje neke podsjeća na odmor, njemu ne koristi, što je suprotno ideji koju ljudi imaju za 35-godišnjake.

"Ono što ne želim čuti je:'Sada momci odmaraju'", izjavio je Džejmes.

"Ili: 'LeBron, ona ima 35, ima toliko minuta i minuta provedenih na terenu u nogama i sada se konačno odmara'."

"Za mene je potpuno suprotno, jer me moje tijelo, kada smo prestali da igramo igrati, pitalo: 'Što izvodiš? Što se događa? Tek je 13. mart, pripremaš se za plej-of, zašto si sada stao?'", objašnjava Džejms.

Kao vođa Lejkersa, vodeće ekipe Zapadne konferencije (49-14), Džejms je do sada odigrao sezonu dostojnu MVP-ja, dok se nije prekinula kada se saznalo da je igrač Jute Rudi Gober pozitivan na koronavirus.

Nakon toga su igrači, među kojima je i Džejms, takođe testirani na koronavirus i nalaze se u samoizlaciji.

"Nikada više u životu neću nekome dati 'high-five'. Načekaćete se da vidite mene i saigrače kako se tapšemo rukama", kazao je on.

Govoreći o mogućem nastavku sezone, on smatra "trening kamp od deset do 15 dana i regularni kraj sezone skraćen na pet do deset utakmica bili dovoljni da se bude spreman za plej-of".

"Ono što se ne bi smjelo napraviti je odmah krenuti u doigravanje. Jer to bi diskreditovalo ekipe koje su se za to borile kroz 60 utakmica", istakao je.

On je ponovio kako ne bi želio da igra bez publike:

"Šta znači riječ sport bez navijača? Nema uzbuđenja, nema suza, nema radosti...".

Bonus video: