Budućnost Bemax sjutra u Zagrebu protiv Medveščaka

Poznajemo dobro ekipu Medveščaka.Ovo će nam biti prva utakmica posle reprezentativne pauze, tako da ćemo se potruditi da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i dođemo do pobjede na gostujućem terenu.
56 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Topuzović, Foto: Filip Roganović
Kristina Topuzović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.02.2018. 15:00h

Košarkašice Budućnost Bemaxa su sredinom januara u Podgorici tek u posljednjih četiri i po minuta (sredinom posljednje dionice je bilo 63:59), serijom 14:0, slomile otpor Medveščaka (77:59).

Izabranice Gorana Boškovića će sjutra veče u Zagrebu (18.30 časova) pokušati lakše da izađu na kraj sa trenutno petoplasiranom ekipom WABA Super lige, i tako, vjerovatno, izbace Hrvatice iz trke za fajnl-for.

Uoči ovog kola, naime, Medveščak ima po dvije pobjede manje od drugoplasirane Budućnosti, trećeplasirane Crvene zvezde i četvrtoplasirane bugarske Montane...

"Medveščak je za nas tradicionalno neugodan protivnik, tako da očekujem veoma neizvjesan meč", kratko je prokomentarisao trener Podgoričanki Goran Bošković.

U dosadašnjem dijelu WABA Superlige, "plave" su ostvarile po dva trijumfa i poraza. Pored Medveščaka, kod kuće su savladale i Partizan (77:49), dok su u gostima poražene od Celja (59:51) i Montane (67:61).

Pored poraza u Podgorici, Medveščak je upisao i tri pobjede - pred svojim navijačima protiv bugarske ekipe Beroe (63:58) i Crvene zvezde (72:58), a u gostima sa Trešnjevkom (61:40).

Budućnost je Superligu izborila kao prvoplasirana iz svoje grupe A, sa regularnom dijelu sezone (skor 8-2), dok je Medveščak zauzeo četvrto mjesto u grupi B (skor 4-6).

"Poznajemo dobro ekipu Medveščaka. Ovo će nam biti prva utakmica poslije reprezentativne pauze, tako da ćemo se potruditi da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i dođemo do pobjede na gostujućem terenu", rekla je Kristina Topuzović, krilo podgoričkog tima.

Bonus video: