ISKUSNI TRENER NEMA DILEME

Mesina: Ne vjerujem u nastavak Evrolige

Mesina kao glavne probleme nastavka elitnog košarkaškog takmičenja vidi povratak brojih košarkaša u SAD, putovanja...
849 pregleda 0 komentar(a)
Mesina
Mesina

Nije realno da se ove sezone nastavi takmičenje u košarkaškoj Evroligi - to je poruka trenera Olimpije Milano Etorea Mesine. Legendarni stručnjak je dao intervju za italijanske medije u kojima podržava odluku Serije A da prekine šampionat...

-  Iz ove perspektive mi ne djeluje realno da se Evroliga nastavi. To je  takmičenje sa 18 timova koji konstantno putuju iz jedne zemlje u drugu, a  i većina igrača je već otišlo na druge kontinente, konkretno u  Sjedinjene Američke Države. Njihov povratak je komplikovan, ali ni to  nije jedini problem - kaže Mesina i dodaje:

- Najgore je što sada ne  može ništa da se planira. Za dva ili tri mjeseca možda sve bude lakše,  ali sada ne možemo da znamo da li će to biti tako - istakao je Mesina.

Evroliga  je prije nekoliko dana saopštila da je prioritet da se sezona u  Evroligi i Evrokupu završi, ali još nije ponudila model po kojem bi to  moglo da se dogodi.

„Donijeta je odluka da se nastavi rad na  pronalaženju alternativnih scenarija kako bi sezona bila kompletirana,  uz adekvatne zdravstvene i sigurnosne mjere za sve učesnike”, navela je  Evroliga.

Preporučujemo za Vas