Nemanja i Ezgi, savršen par: Ljubav na Bosforu, stoni tenis, gitara...

Naš košarkaš u Istanbulu sa vjerenicom
9711 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja i Ezgi
Nemanja i Ezgi
Ažurirano: 15.04.2020. 21:55h

Košarkašku loptu i parket član košarkaš Bešiktaša Nemanja Đurišić zamijenio je, kaže, stonim tenisom u kućnom ambijentu u Istanbulu.

Društvo u sportskim aktivnostima pravi mu vjerenica – jedna od najljepših Turkinja, Ezgi Avči, nekadašnja mis Turske …

Nemanja i Ezgi
Nemanja i Ezgi

“U stanu smo, na terasi, igramo razne igre, gledamo serije, filmove... Odlučili smo i da kuvamo malo više, da spremimo neka nova jela. Ne hranimo se u restoranima, nego naručimo, postoje firme koje raznose svježu hranu i onda spremamo kući.... Uglavnom snalazimo se, svaki dan nađemo nešto novo, da nam vrijeme brzo prođe” kazao je Đurišić za TV Vijesti.

A Egzi, Nemanjina izabranica, uz vjerenika je naučila i naš jezik.

Ističe da joj kućni poslovi ne padaju teško...

“Svaki dan kuvam, svaki dan čistim”, uz osmjeh priča Ezgi, nekadašnja odbojkašica.

„Igramo stoni tenis na terasi, dosta čitam, super nam je”, kazala je Ezgi.

“Ja sam počeo pomalo da učim da sviram gitaru, a ona nalazi nove načine da zabavi sebe i pratioce na društvenim mrežama. Izbjegavamo da gledamo vijesti i nove informacije”, kazao je Đurišić.

Turska je daleko od Italije i Španije po broju zaraženih i preminulih, ali oprez je prisutan.

“Po brojkama je dosta stabilnija od ostalih država Evrope. Nešto preko 65 hiljada zaraženih u odnosu na broj stanovnika, koji prelazi 80 miliona i nije mnogo”, kazao je Đurišić.

Istanbul, grad na dva kontinenta, grad koji spaja svijetove, ovih dana je pust…

“Prije tri nedjelje uvedene su mjere zabrane kretanja ljudima starijim od 65 godina i mlađim od 20. Prethodnog vikenda uvedene su zabrane kretanja i subotom i nedjeljom. Tako da je na ulicma vladala potupna tišina, mir, kakav nije karakterističan za ovoliki grad”, kazao je Đurišić.

Košarkaška liga Turske posljednja je koja je popustila pod pandemijom, prekinula je takmičenje 15. marta.

Nada ipak postoji da bi u junu košarka mogla da se vrati ali bez prisustva publike.

“Postoji mala mogućnost da se košarkaška sezona nastavi, mi smo jedini u Evropi odigrali nekoliko kola bez publike, u nadi da ćemo izbjeći prekid ili odlaganja sezone. Nakon burnih reakcija igrača i federacije zaustavljene su sve sportske aktivnosti do daljnjeg. U svakom slučaju, čeka se da se stvore uslovi kako bi moglo da se nastavi takmičenje. Postoji mogućnost da bi u junu ili julu možda mogli da se skeknu uslovi da se nastavi sezona”, kazao je Đurišić.

Bonus video: