JEDINSTVENA OSOBA

Legendarni crv i njegove kontroverze, Rodman o Madoni, Bulsima...

Igrajući uz Majkla Džordana i Skotija Pipena, osvojio je tri šampionska prstena sa Čikago Bulsima, prije toga još dva sa Detroitom
1041 pregleda 0 komentar(a)
Rodman
Rodman

Nije bio najbolji košarkaš, daleko od toga, ali bio je najneobičniji. Možda i u cijeloj istoriji NBA lige. Za ime Denisa Rodmana, legende Čikago bulsa, oduvijek su se vezivale kontroverze.

Igrajući uz Majkla Džordana i Skotija Pipena, osvojio je tri šampionska prstena sa Čikago Bulsima, prije toga još dva sa Detroitom. Pružio je i sam značajan doprinos - dva puta je biran za najboljeg defanzivca lige, dva puta je bio na ol-staru. Zvali su ga “crv” - zbog atletskih sposobnosti i brutalnog intenziteta igre.

Ipak, učinak na terenu nije ono po čemu se najviše pamti. Mnogo su zanimljivije anegdote koje su ga pratile. A bilo ih je mnogo...

Jedne večeri je, na primjer, pronađen sa pištoljem u ruci. Vjeruje se da je upravo to bila noć kada je nestala stara i kada se rodila nova verzija Denisa Rodmana.

- Našao sam ga na drugom spratu Lendin stipa, poznatog striptiz kluba u Detroitu. Imao je pištolj i htio je da puca. Rekao sam mu koliko je glup. Mislim da je otprilike tada donio odluku - pričao je novinar Kreg Saiger.

Sedam godina, od 1986. do 1993, Rodman je igrao za Detroit, a onda je trejdovan u San Antonio. Tih godina je cvjetala njegova urnebesna veza sa pop-ikonom Madonom.

- Rekla mi je da će mi dati 20 miliona dolara ako zatrudni. Bio sam u Las Vegasu, u kazinu, kada me pozvala iz Njujorka i saopštila mi je u toku njena faza ovulacije i da što prije dođem. Ostavio sam žetone na stolu i odmah krenuo. Za pet sati sam bio kod nje - prisjetio se Rodman.

U Čikago je stigao 1995, bio važan dio jedne od najjačih ekipa u istoriji košarke, a otkrio je da je u trenucima najveće dominacije tima iz vjetrovitog grada uopšte nije razgovao sa Džordanom i Pipenom!

Pričao je kako se pomirio sa Pipenom...

- Trener Fil Džekson je poveo Majkla, Skotija i mene u kuću Džerija Krausa, generalnog menadžera tima. Bila je čudna situacija. Sjedjeli smo za stolom, bilo je obilje hrane i pića, a ja nisam razgovarao ni sa kim. Onda me je Fil zamolio da pružim Pipenu ruku. I uradio sam to. Džordan je bio strašan strijelac, Pipen ga je pratio, a ja sam kupio smeće za njima. Ipak, fantastično smo se dopunjavali na terenu, iako van njega tri godine nismo razgovarali - istakao je Rodman.

Toni Kukoč, još jedna legenda Čikaga iz šampionskih dana, pričao je kako je van terena bilo nemoguće pratiti Denisov ritam.

- Izašli smo nas trojica, a Rodman je odmah naručio 20 kratkih pića, da li votki ili viskija, i sedam piva. Pitao sam ga - dolazili još neko? Odgovorio mi je - ‘ne, ali bolje ovako nego da zatvore kafanu’. Sto ljudi je te noći pilo na njegov račun - prisjetio se Kukoč.

Pri kraju karijere, Rodman je glumio u nekim filmovima diskutabilnog kvaliteta, a otkrio je da je tri puta u životu povrijedio penis!

- Prvi put je to bilo na nekoj zabavi na brodu. Ušli smo u kabinu, bilo je sjajno, a onda je ona došla na ideju da se zaletim i skočim na nju. Uradio sam to i bilo je krvi na sve strane. Drugi put se to desilo nakon utakmice kada sam igrao za Hjuston. Jedna djevojka je preletjela hiljadu kilometara kako bi večerala sa mnom. Stvarno sam mislio da će biti samo večera. A onda je izvadila neke knjige o seksu, počela da mi čita i rekla mi da se pripremim - nisam mogao reći ne. Skrcala ga je kao orah - opisao je Rodman ludačke avanture.

- Treća nesreća dogodila mi se u Njujorku, sa mojom djevojkom. Tada smo odlučio da odemo u bolnicu - kad su me vidjeli, sve su digli na noge. Doktor mi je detaljno opisao što mi se dogodilo.

U novije vrijeme, nakon aktivnog igranja, sada 58-godišnjeg Rodman je privlačio pažnju zbog relacije sa sjevernokorejskim predsjednikom Kim Jong-Unom. Kim je ljubitelj košarke, a Rodman je čak i organizovao posjete Pjongjangu za njegov rođendan.

Posljednjih godina, nakon što je Donald Tramp izabran za američkog predsjednika, Rodman se čak ponudio da posreduje između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država.

- Mogu da pomognem u poboljšanju odnosa između zemalja - rekao je Rodman.

Preporučujemo za Vas