ĐORDI BERTOMEU PREDSTAVIO NAMJERE ELITNOG TAKMIČENJA

Ovo je krizni plan Evrolige, sve se radi da se sezona završi

"Želimo da nastavimo naša takmičenja, možda bez navijača, ali to ćemo uraditi samo ako zdravstveni uslovi dozvole. Nećemo ugroziti ničije zdravlje. Imamo protokol za takvu situaciju", kazao je Bertomeu
768 pregleda 0 komentar(a)
Bertomeu, Foto: Savo Prelević
Bertomeu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.04.2020. 12:33h

Evroliga je odlučna u namjeri da se sezona završi, kazao je Đordi Bertomeu na današnjoj video-konferenciji sa učesnicima elitnog takmičenja.

"Želimo da nastavimo naša takmičenja, možda bez navijača, ali to ćemo uraditi samo ako zdravstveni uslovi dozvole. Nećemo ugroziti ničije zdravlje. Imamo protokol za takvu situaciju. Krajni rok? Kraj jula, mi ne možemo da igramo u septembru ili oktobru", kazao je Bertomeu. 

Ono što je za sada jasno jeste da košarke u maju neće biti.

 "Jasno je da je u ovoj situaciji nećemo imati fajnl-for u maju. Ali, imamo i druge scenarije i radimo na tome. Jedno od rješenja je da sezona završi na samo jednom mjestu", rekao je Bertomeu.

Moguće je da će se umjesto završnog turnira sa četiri ekipe, igrati fajnl-ejt, na osnovu postojećeg stanja u trenutku prekida. 

"Najvažnije je pronaći zemlju koja ima infrastrukturu i najbezbjednije okruženje vezano za očuvanje zdravlja. Imamo mnogo opcija, a rano je za spekulacije".

Preporučujemo za Vas