Anadolu Efes možda smanji budžet za 30-40 odsto

Naš prvi cilj je da se sezona nastavi, ali ako ne bude puno šansi da se to dogodi, želimo da sadašnje stanje bude proglašeno kao konačno, jer je kompletirano 77 odsto liga - rekao je generalni direktor Efesa, Alper Jilmaz
526 pregleda 0 komentar(a)
Alper Jilmaz, Foto: Www.anadoluefessk.org
Alper Jilmaz, Foto: Www.anadoluefessk.org

Anadolu Efes je lider Evrolige i turske Superlige, ali je veliko pitanje da li će uspjeti da ispuni san i osvoji obje titule.

Tim Ergina Atamana je u pohodu na istorijski uspjeh zaustavila pandemija koronavirusa, ali se u Istanbulu nadaju da će, u slučaju da se sezona ne nastavi, biti adekvatno nagrađeni.

- Naš prvi cilj je da se sezona nastavi, ali ako ne bude puno šansi da se to dogodi, želimo da sadašnje stanje bude proglašeno kao konačno, jer je kompletirano 77 odsto liga - rekao je generalni direktor Efesa, Alper Jilmaz.

„Pivari” su prvi u Evroligi sa skorom 24:4 i imaju dvije pobjede više od Reala i Barselone, dok u Superligi imaju 21 pobjedu i dva poraza, tj. bod više od Karšijake na sedam kola do kraja.

Šta god da se odluči, jasno je da će Efes pretrpjeti velike finansijske gubitke, koji će uticati na smanjene budžeta za narednu sezonu.

- Očekujemo gubitak prihoda od 27-28 odsto, zbog čega razmatramo smanjenje budžeta, možda od 30 do 40 odsto. Ali, sportska ekonomija će se najlakše oporaviti - naglasio je Jilmaz.

Nekim igračima u Atamanovom timu ističu ugovori, ali još nije bilo pregovora o produženju.

- Nije istina da pregovaramo sa igračima kojima ističu ugovori, ali želimo da ih zadržimo. Mislim da ćemo sačuvati sedam-osam stranaca, jer nam je Evroliga prioritet. Pratićemo ekonomske okolnosti i limit stranaca u Superligi, BSL’s foreign players limit, ali želimo da izgradimo izuzetan tim - jasan je Jilmaz.

Bonus video: