Ključni sastanak ABA lige u srijedu

Možda će šef Evrolige, Đorđi Bertomeu, biti prinuđen da presječe jadranski Gordijev čvor i odluči ko će dobiti vajld-kard za najjače takmičenje, koje čeka predstavnika ABA lige
2051 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa utakmice Budućnost Voli - Partizan, Foto: Savo Prelević
Detalj sa utakmice Budućnost Voli - Partizan, Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli traži da se igra plej-of ili fajnl-for, Partizan je poručio da je najpoštenije da se titula dodijeli njemu, Crvena zvezda optužuje rivale za „lov u mutnom”, Cedevita Olimpija otpušta praktično sve igrače, Zadar traži da niko ne ispada...

Svako u ABA ligi gura svoje interese, zato se očekuje da će sastanak 12 klubova, koji je zakazan za srijedu, biti buran.

Putem video linka, predstavnici učesnika regionalnog takmičenja će odlučiti kako bi mogla da se završi sezona. Sudeći po suprotstavljenim stavovima, veliko je pitanje da li će se doći do konačnog rješenja.

Svako rješenje ima svoje za i protiv. Predlog Budućnosti da osam klubova raspusti ekipe, da niko ne ispada, te da uđu dva najbolja tima ABA 2 lige, pa da četiri najbolje odluče kome pripada titula, možda bi bio i najprihvatljiviji.

Ali, ima dvije rupe. Prva je što se ne zna ko bi bio četvrtoplasirani, jer su u igri Mornar i Cedevita Olimpija, s obzirom na to da se posljednje kolo nije odigralo, a druga što je teško procijeniti kada bi mogao da se igra plej-of ili fajnl-for.

Naime, brojni igrači Budućnosti, Partizana, Crvene zvezde i Mornara (ako bi Barani bili u razigravanju), ostali su „zarobljeni” u SAD i pitanje je kada bi mogli da dođu.

Nekima su istekli i ugovori (Džejms Mekadu se već oprostio od Partizana), a neki vjerovatno ne bi željeli da dođu ako bi se završnica igrala u julu.

Budućnost i Crvena zvezda se protive da se Partizan proglasi za šampiona, ali „plavo-bijelima” i „crno-bijelima” ne pada na pamet da pristanu da se sezona poništi i da se u evropske kupove ide po plasmanu iz prethodne sezone, jer bi onda „crveno-bijeli” kao trećeplasirani išli u Evroligu.

A možda će upravo šef Evrolige, Đorđi Bertomeu, biti prinuđen da presječe jadranski Gordijev čvor i odluči ko će dobiti vajld-kard za najjače takmičenje, koje čeka predstavnika ABA lige.

Bonus video: