Predsjednik CSKA: Nemamo novca za plate, već sada smo u minusu makar 5,5 miliona

"Godinama uspješno sarađujemo sa našom avio kompanijom Aeroflot. Ali, možete li da zamislite kakve poteškoće ona ima sada? Naravno da želim da nastavimo saradnju, ali moram da budem i realan. Za njih je teško da nastave sponzorstvo”, ističe Vatutin
1139 pregleda 0 komentar(a)
CSKA nema para za pune plate: Majk Džejms, Foto: Euroleague.net
CSKA nema para za pune plate: Majk Džejms, Foto: Euroleague.net

Kada predsjednik jednog od najbogatijih košarkaških klubova - CSKA iz Moskve - jasno kaže sa kakvim se finansijskim problemima nosi, onda je valjda jasno kako je pandemija koronavirusa uticala na sport u Evropi.

Prvi čovjek aktuelnog prvaka Starog kontinenta, Andrej Vatutin, strahuje i kako će klub funkcionisati u narednom periodu.

"Klubovi ne ostvaruju nikakav profit. Nema prodaje karata, TV prava, čak i suvenire prodajemo po najnižoj cijeni, a imamo troškove prema zapošljenima. Održan je sastanak sa Unijom igrača i dok se ne postigne dogovor, isplaćivanje plata neće biti. Svi moraju da budu svjesni da nije moguće davati cjelokupne plate. Naš klub će ove sezone biti u gubitku makar pet i po miliona eura", kaže Vatutin i dodaje:

"Godinama uspješno sarađujemo sa našom avio kompanijom Aeroflot. Ali, možete li da zamislite kakve poteškoće ona ima sada? Naravno da želim da nastavimo saradnju, ali moram da budem i realan. Za njih je teško da nastave sponzorstvo. Isto je i sa Norilsk Nikel kompanijom, koja ima udjela u vlasništvu. Zaista ne znam šta će se dešavati naredne sezone”, ističe Vatutin.

Bonus video: