"Ne idem odavde": Vilijams želi da završi karijeru u Klipersima

Iskusni košarkaš smatra da može igrati još četiri godine na visokom nivou
777 pregleda 0 komentar(a)
Lu Vilijams (sa loptom), Foto: AP
Lu Vilijams (sa loptom), Foto: AP
Ažurirano: 20.04.2020. 09:28h

Kada je Lu Vilijams 2017. došao u Los Anđeles Kliperse, situacija nije obećavala - niti je on bio oduševljen timom, niti je trener Dok Rivers želio da iskusni bek bude dio ekipe. Ipak, Vilijams je u međuvremenu postao toliko ključan igrač tima iz Kalifornije da sada kaže kako ne želi igrati ni za jedan drugi tim do kraja karijere.

Tridesettrogodišnji košarkaš je u novom intervjuu za ESPN govorio o tome kako su mu Rivers i Klipersi dali novi život.

"Nikad ne odustaj. To je moja priča sa Klipersima - nikad ne odustaj. Bio sam u periodu karijere kada sam mislio da je gotovo, a Dok i ostatak ekipe su me podmladili i dali mi samopouzdanje da napredujem. Najbolje godine karijere sam proveo sa Klipersima", kaže Vilijams.

Iskusni bek je igrao za pet timova prije nego je došao u Kliperse - nosio je dresove Filadelfije, Atlante, Toronta, LA Lejkersa i Hjustona. Lejkersi su ga poslali u Hjuston tokom sezone 2016-17. i Vilijams je u to doba vjerovao da se bliži kraj njegove priče u NBA ligi.

Od tada je doživio pravi preporod - postao je igrač sa najviše postignutih poena sa klupe u istoriji lige i dvaput dobio priznanje za "Šestog igrača godine".

U trenutku kada je sezona prekinuta zbog koronavirusa, bilježio je 18.7 poena i 5.7 asistencija u 29.3 minuta po utakmici.

"Ovo je to. Slušajte, svi timovi - ne igram ni za koga nakon ovoga. Poistovjećujem se sa ovom grupom momaka i organizacijom. Ne mislim da ću naći to nigdje drugo", poručuje Vilijams.

Iskusni košarkaš smatra i da može igrati još četiri godine na visokom nivou.

Bonus video: