"Posljednji ples" potukao sve rekorde, Džordan daje zaradu u humanitarne svrhe

ESPN je objavio kako je prosječna gledanost prve dvije epizode bila 6.1 miliona gledalaca
1925 pregleda 0 komentar(a)
Posljednji ples
Posljednji ples
Ažurirano: 21.04.2020. 11:13h

Zaradu od dokumentarnog filma "Posljednji ples", Majkl Džordan će uplatiti u humanitarne svrhe, objavili su američki mediji.

Prve dvije epizode dokumentarne serije "Posljednji ples" o Džordanu i Čikago Bulsima s kojima je od 1991. do 1998. godine osvojio šest naslova NBA prvaka, emitovane u nedjelju uveče, potukle su rekorde gledanosti dokumentarnih filmova na TV stanici ESPN, a zarada najboljeg igrača svih vremena iznosiće oko četiri miliona dolara.

ESPN je objavio kako je prosječna gledanost prve dvije epizode bila 6.1 miliona gledalaca, prvu epizodu gledalo je prosječno 6.3 miliona ljudi, a drugu 5.8 miliona.

Dosadašnji rekord držao dokumentarac o Bou Džeksonu, koji se svojevremeno uspješno bavio paralelno američkim fudbalom i bejzbolom, iz 2012. kojeg je pogledalo 3.6 miliona ljudi.

Prema ESPN-u, film je najveću gledanost od 12.1 posto imao upravo u Čikagu.

Kao razlog ovako velike gledanosti navode se Džordanov legendarni status kojega uživa i 17 godina nakon kraja karijera, ali i nedostatak sportskih događaja koji bi se mogli gledati uživo zbog pandemije koronavirusa.

Treća i četvrta epizoda emitovaće se u nedjelju.

Bonus video: