Turski mediji javljaju: Kraj sage - Obradović ostaje u Feneru, slijedi totalni remont tima, a ambicije ostaju iste

U pitanju je ugovor na tri godine - dvije su garantovane, a nakon toga Žoc može da bira da li će odraditi treću godinu ili ne
3785 pregleda 0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Željko Obradović, Foto: Betaphoto, Betaphoto, Betaphoto
Ažurirano: 21.04.2020. 13:40h

Navijači Fenerbahčea mogu da odahnu - Željko Obradović je navodno pristao da produži ugovor i nastavi saradnju sa timom iz Istanbula.

Turski "Hurijet" danas piše da je postignut usmeni dogovor te da će sve biti ozvaničeno narednih dana. U pitanju je ugovor na tri godine - dvije su garantovane, a nakon toga Žoc može da bira da li će odraditi treću godinu ili ne.

Ranije su mediji pisali da je trofejni stručnjak dva puta odbijao nastavak saradnje, a bilo je i spekulacija o njegovom odlasku u Barselonu.

Sada je nagađanjima kraj - Obradović ostaje na Bosforu i dobija odriješene ruke prilikom rekonstrukcije tima. A očekuje se totalni remont. "Hurijet" piše da De Kolo, Datome, Slukas, Kalinić, Mahmutoglu, Duverioglu i Veseli ostaju, a da ostatak igračkog kadra odlazi iz Istanbula. Njihovo mjesto popuniće mladi, talentovani evropski košarkaši, ali njihova imena trenutno nijesu poznata.

Ove sezone Fener je igrao ispod svih očekivanja, prije prekida sezone zbog pandemije koronavirusa bio osmi na tabeli Evrolige i vodio veliku borbu za plasman u plej-of.

Željko Obradović će imati priliku da sa Fenerbahčeom osvoji desetu evropsku titulu. U klub je došao 2013. godine. Četiri puta bio je šampion Turske, osvojio je tri Kupa i tri turska Super kupa, a 2017. osvojio je Evroligu.

Bonus video: