ABA liga: Učinićemo sve da se sezona završi onako kako je planirano

"ABA liga će pratiti pandemijsku situaciju i analizirati potencijalne alternativne sisteme takmičenja ako to bude bilo neophodno", stoji u saopštenju
1779 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa meča Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Detalj sa meča Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević

ABA liga je izdala saopštenje nakon današnjeg video sastanka koji su održali predstavnici klubova i pojasnila da je cilj svim da se sezona završi u formatu koji je unaprijed određen.

"Klubovi su se složili da iskoriste sve mogućnosti kako bi se sezona završila na terenu kada se za to steknu uslovi u skladu s preporukama nadležnih", navodi se u saopštenju.

"U vezi s tim, osnovni cilj lige je da se sezona 2019/20. završi u postojećem i unaprijed određenom formatu. Istovremeno, ABA liga će pratiti pandemijsku situaciju i analizirati potencijalne alternativne sisteme takmičenja ako to bude bilo neophodno. Na sastanku je zaključeno da je zdravlje svih aktera prioritet", stoji između ostalog u saopštenju.

Sastanak je trajao više od četiri sasta, a srpski mediji prenose da je na njemu došlo do svađe predsjednika Budućnost Volija i prvog čovjeka Partizana Ostoje Mijailovića.

Bonus video: