SNIMAK SASTANKA ABA LIGAŠA

Bokan: Prihvatamo da igramo u Beogradu, ako se ne dogovorimo nemam ništa protiv da Zvezda ide u Evroligu

"Nemam ništa protiv da Crvena zvezda igra Evroligu ako mi ne uspijemo da se dogovorimo prvo zbog interesa ABA lige”, rekao je Bokan
30877 pregleda 25 komentar(a)
Bokan
Bokan
Ažurirano: 24.04.2020. 18:48h

Predsjednik Budučnost Volija Dragan Bokan kazao je na nedavno video-sastanku klubova ABA lige da Budućnost prihvata da se završni turnir za titulu odigra u Beogradu. 

Na jutjubu se pojavio snimak razgovora sa sastanka.

“Razumijem Partizanov stav da želi da prolongira situaciju da bi na kraju možda dobio šansu da za "zelenim stolom" postane šampion zbog nemogućnosti odigravanja. To je njegov cilj, da se domogne Evrolige, ali moram da kažem da je u ovom trenutku pozicija sasvim druga. Mislim da se to ne može desiti i mislim da će nas sljedeće godine u Evroligi ponovo predstavljati Crvena zvezda", rekao je Bokan. 

On je naglasio da nema ništa protiv da se fajnl-for organizuje u Beogradu, te da je dobro da se sezona završi. 

"Ja mislim da Đoko (Pavićević, predsjednik Mornara) nema ništa protiv da dođemo da odigramo fajnl-for pred praznim tribinama u Beogradu, nikakav problem nemamo. Neka nam Srbija kao država organizuje brz protok do hotela, da uvaži preglede koje ćemo mi redovno raditi zadnjih 28 dana od okupljanja...”, rekao je Bokan.

"Smatram da ako nema uslova da se odigraju utakmice u Srbiji daj da tražimo alternativno. Ako neko hoće da nas ugosti u Hrvatskoj da odigramo fajnl-for i to ja prihvatam u ime Budućnosti. Prihvatam da igramo i u Sloveniji, prihvatam da igramo utakmice i na Kanarskim ostrvima, bilo gdje.... 

Mislim da u ovom trenutku nema većine da se liga završi ovim rezultatom. Osjećam iz Čovićeve reakcije - da bi se na kraju ova liga poništila i Crvena zvezda bi igrala Evroligu. Nemam ništa protiv toga, jer ipak Budućnost je samo jedan glas među jednakih 12 i ako nemamo većinu to moramo poštovati. Nemam ništa protiv da Crvena zvezda igra Evroligu ako mi ne uspijemo da se dogovorimo prvo zbog interesa ABA lige”, rekao je Bokan. 

“Generalno gledajući Partizan ima svoj stav da za 'zelenim stolom' bude šampion. To sigurno neće podržati Crvena zvezda, Budućnost, Mornar i Cedevita... Crvenoj zvezdi najviše odgovara da se ovo odugovlači, a mislim da ni to ne može proći. Mislim da mi dolazimo u situaciju da budemo običan dekor u ABA ligi. Ne pada mi na pamet, Budućnost je ove godine imala 3,6 miliona eura budžet. Mi smo išli sportski da igramo do kraja, mislim da smo svi tako i krenuli sezonu, ali ako treba sad da je završavamo na ovaj način gledajući propozicije, zareze, znake uzvika... Ako je Partizan prvi neka se odigra taj fajnl-for u Beogradu, bez obzira što ćemo mi kao Budućnost biti u podređenoj situaciji, jer je Crvena zvezda pozicija broj 3. Mi ćemo to progutati i bićemo spremni da igramo fajnl-for koji će se igrati u Beogradu”, rekao je Bokan.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović je demantovao da je ikada tražio titulu za zelenim stolom, te da je želja Partizana da do titule dođe na terenu.

“Ja nijednog momenta na ovom sastanku nisam predložio da Partizanu treba da dođe titula za nekakvim "zelenim stolovima". Ja samo želim da podsjetim da je Igokea prije sedam godina ušla u Evroligu sasvim zasluženo, a da su tih dana promijenjena pravila i da je u Evroligu otišla neka druga ekipa. Želim takođe da kažem da je 1999. godine, takođe nije igran plej-of i fajnl-for i otišli su Zvezda i Budućnost u Evroligu. Ja ne tražim ispred Partizana bilo kakve povlastice u ovom trenutku. Ja sam imao konkretan predlog da mi danas odredimo datum do kada ćemo da nastavimo takmičenje u predviđenom formatu. Ja zastupam interese svoga kluba, interese svojih navijača", kazao je Mijailović.

Preporučujemo za Vas