Sezona je klinički mrtva, bolje je krenuti u pripreme za narednu

"Mnogo je nepoznatih faktora, previše. Bolje je krenuti u pripreme za narednu, nego oživljavati sezonu koja je klinički mrtva", kazao je Vatutin
1133 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši CSKA slave titulu prošle sezone, Foto: AP
Košarkaši CSKA slave titulu prošle sezone, Foto: AP

Predsjednik jednog od najbogatijih klubova u Evropi smatra da Evroligu ne bi trebalo nastavljati - Andrej Vatutin, prvi čovjek CSKA - aktuelnog prvaka Starog kontinenta, smatra da postoji niz okolnosti koje sprečavaju nastavak sezone.

"Prvo, ne postoji međunarodni avio-saobraćaj i niko ne zna kada će i pod kojim uslovima biti uspostavljen. Dalje, igrači koji dođu, koji se vrate, moraju da budu u karantinu najmanje dvije sedmice. Timovi iz zemalja koje nisu u šengen zoni ne mogu da ulaze u zemlje EU. Takođe, neke lige, poput španske i ABA, insistiraju da se završe, tako da bi ekipe mogle da budu neravnopravne... Mnogo je nepoznatih faktora, previše. Bolje je krenuti u pripreme za narednu, nego oživljavati sezonu koja je klinički mrtva", kazao je Vatutin.

On smatra da bi kvalitet košarke bio ispod nivoa.

"Poslije dva ili više mjeseci pauze, niko ne može da se spremi za dvije ili tri sedmice. Igrači će imati veliki strah od povreda".

Vatutin, takođe, smatra da će finansijske posljedice biti velike, ali mu to nije problem.

"Uz dužno poštovanje svima, igrači koji igraju u Evroligi su preplaćeni. Ne vrijede toliko. Ne vrednuje se njihov realan kvalitet, već su njihove zarade visoke zbog sujete i rivalstva klubova", zaključio je on.

Bonus video: