NBA draft: Među 205 prijavljenih i jedan crnogorski košarkaš

NBA je objavila listu sa 163 američka i 42 strana košarkaša koji su prijavljeni. To je za 28 igrača manje nego lani, te 31 manje u odnosu na draft 2018
1794 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simonović
Marko Simonović

NBA liga objavila je listu sa 205 igrača koji su prijavljeni za ovogodišnji NBA draft, a na listi se nalazi i crnogoraski košarkaš Marko Simonović (21).

Svečanost je na rasporedu 25. juna u Njujorku, ali će taj termin gotovo sigurno biti pomjeren i još je nepoznato kada i u kakvom obliku će se održati ovogodišnji draft zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, NBA je objavila listu sa 163 američka i 42 strana košarkaša koji su prijavljeni. To je za 28 igrača manje nego lani, te 31 manje u odnosu na draft 2018.

Na listi se nalazi i mladi košarkaš Mege Bemax Marko Simonović, koji se na draft se prijavio u dogovoru sa svojim agentom Miškom Ražnatovićem.

Simonović je rođen 1999. godine, a do trenutka prekida ABA lige bio je jedan od najboljih igrača prvenstva i kandidat za MVP-ja takmičenja.

On je u prosjeku imao 16.2 poena, 7.6 skokova i 1.1 blokadu po utakmici.

Listu kandidata predvodi bek šuter Džordžije Entoni Edvards kojeg većina stručnjaka vidi kao prvog pika. Edvards je ove sezone imao prosjek od 19.1 poena, 5.2 skoka, te 2.8 asistencija u 32 utakmice za Buldogse.

Među kandidatima za prvi izbor je i Obadija "Obi" Topin, krilo sa Dejtona, a stručnjaci pominju i 216 cm visokog centra Džejmsa Vajzmena (Memfis(. Među kandidatima za visok plasman su i Ajsak Okoro (Oburn), Kol Entoni (S. Karolina), Onjeka Okongvu (USC)....

Kod stranaca najviše izgleda za visoki izbor ima 205 cm visoko krilo Makabija Izraelac Deni Avdija. Njegov otac Zufer bio je jugoslovenski reprezentativac i dugogodišnji igrač Crvene zvezde...

Bonus video: