KOŠARKAŠI CIBONE U DVORANI

Prvi ABA ligaš počinje sa treninzima u ponedjeljak, iako nema takmičarske obaveze

Cibona je obezbijedila opstanak u ABA ligi, ne može do plej-ofa, hrvatsko prvenstvo je prekinuto, ali će se igrači okupiti za nekoliko dana
2235 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Cibona - Zadar, Foto: Admir BULJUBASIC
Sa meča Cibona - Zadar, Foto: Admir BULJUBASIC

Iako nemaju takmičarske obaveze u prekinutoj sezoni, košarkaši Cibone se u ponedjeljak, 4. maja vraćaju treninzima, pod posebnim uslovima.

Cibona je obezbijedila opstanak u ABA ligi, ne može do plej-ofa, hrvatsko prvenstvo je prekinuto, ali će se igrači okupiti za nekoliko dana.

Trener Ivan Velić zbog povratka iz Bosne i Hercegovine moraće da bude u samoizolaciji 14 dana, pa će ga u tom periodu mijenjati pomoćni trener Bariša Krasić i kondicioni trener Ivan Antunović.

"Ako to bude moguće radićemo do 1. jula. Ujedno ćemo i planirati stvari za iduću sezonu zavisno o tome koliki će biti budžet i kakvo će biti stanje u sportu s obzirom na koronavirus. Očekujemo i da će pripreme za iduću sezonu početi puno ranije nego ranijih godina," kazao je Velić.

"Na prozivci će se pojaviti i neki igrači s kojima nemamo aktuelne ugovore, a u narednom periodu ćemo obnavljati ugovore kako njima tako i članovima radne zajednice koji će trenutno raditi bez važećeg ugovora. Odazvali su se svi, što pokazuje da djelujemo kao jedna velika porodica upravo onda kada nam je najteže," dodao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Cibona je početkom aprila otpustila sve radnike iz radne zajednice, a radilo se o uslovnim otkazima koji su došli kao posljedica pandemije izazvane koronavirusom.

Preporučujemo za Vas