Radonjić: Prirodno je da se vratim u Zvezdu

„U ovom trenutku kada je sezona prekinuta i kada imamo zdravstveni momenat koji je najbitniji, mislim da nije adekvatno pričati o tome. Znam stav navijača. Moj stav prema njima takođe je sasvim jasan i tu nema ničeg nepoznatog”, rekao je 50-godišnji Podgoričanin
9574 pregleda 4 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Filip Roganović
Dejan Radonjić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.04.2020. 19:28h

Proslavljeni crnogorski trener Dejan Radonjić je u intervjuu za Sport klub govorio najviše o godinama provedenih u Crvenoj zvezdi, kao i eventualnom povratku među Beograđane.

U sezoni 2014/2015. je prekinuo primat Partizana i sa 3:1 u pobjedama u polufinalu ABA lige, potom osvojio titulu protiv Cedevite, a samim tim izborio i plasman u Evroligu.

„Mečevi između Crvene zvezde i Partizana su posebno interesantni i jako je teško mjeriti količinu pritiska koja je tada prisutna. Svaki je priča za sebe. Borili smo se da dođemo do tog momenta koji nas je čekao u polufinalu i finalu. Imali smo dobru sezonu u Evroligi, ušli smo u Top 16, a prethodno smo osvojili Kup. Sistem je bio takav da smo igrali dva dana, pa smo pauzirali dva dana i onda opet igrali dan za danom. Onda je trebalo da bude ponovna pauza, pa peta utakmica. Raspored je u najavi pokazivao da će biti tenzije. Partizan je u drugom meču napravio brejk i poslije 1:1 i dva dana pauze trebalo je igrati pred navijačima Partizana. Uspjeli smo da napravimo dobru pripremu i odigramo dobar meč, koji nam je omogućio da odemo u finale”, rekao je Radonjić.

Dok je bio trener Beograđana, u orbitu je lansirao Nikolu Kalinića, Stefana Jovića, Marka Gudurića...

„Smatram da je jako važno da domaći igrači budu osnova tima i da budu protagonisti, koji će dati kvalitet, a da se u odnosu na to što se ima planira dolazak stranaca. Naravno da to nije baš tako jednostavno, ali selektovanjem i podizanjem ljestvice može da se, siguran sam, pravi dobra baza domaćih igrača, koji treba da budu nosioci rezultata”.

Mnogi očekuju i nadaju se njegovom povratku u Zvezdu.

„Rekao sam za Sport klub u razgovoru sa Sašom Ozmom u januaru da bi bilo prirodno da se to desi. U ovom trenutku kada je sezona prekinuta i kada imamo zdravstveni momenat koji je najbitniji, mislim da nije adekvatno pričati o tome. I ranije sam govorio o tome da su moja osjećanja prema Crvenoj zvezdi poznata i jasna. Znam stav navijača. Moj stav prema njima takođe je sasvim jasan i tu nema ničeg nepoznatog”, zaključio je Radonjić.

Bonus video: