Barski bum u doba korone, Pavićević: Ako se nastavi ABA liga, Mornar će biti najopasniji

Nakon dovođenja Aleksandra Lazića i novog ugovora Ajzei Vajthedu, produženje saradnje potpisao i prvi košgeter Mornara, Džejkob Pulen. Predsjednik Đorđije Pavićević najavljuje još pojačanja
6407 pregleda 3 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Filip Roganovic
Đorđije Pavićević, Foto: Filip Roganovic

Dok lopta miruje širom planete i gotovo svi klubovi razmatraju kako da naredne sezone sastave kraj sa krajem, iz dana u dan stižu sjajne vijesti iz Mornara - nakon što je stigao Aleksandar Lazić iz Primorske i produžena saradnja sa Ajzeom Vajthedom, juče je novi dvogodišnji ugovor potpisao Džejkob Pulen.

Jedan od najboljih košgetera ABA lige je odlučio da nastavi saradnju sa Baranima, za koje je ove sezone u regionalnom takmičenju prosječno bilježio 16,2 poena, pet asistencija i 2,1 skok. Amerikanac, rođen prije 30 godina, promijenio je mnogo klubova u karijeri.

Nigdje se nije zadržao duže od sezone, ali je u Baru, očito, pronašao mirnu luku... Ljubitelji evropske košarke ga već duže dobro poznaju, jer je pažnju na sebe skrenuo u sezoni 2013/2014, kada je igrao za Barselonu. Tada je u pobjedi nad Valjadolidom (111:66) postigao čak 12 trojki i oborio rekord ACB lige.

- Pulen je jedan od najboljih napadača u istoriji ABA lige, tu nema dilema. Sam je tražio ugovor na dvije godine, a činjenica da mu je ovo prvi klub u kojem će biti preko sezone govori da se ovdje osjeća kao kod kuće. Pokazao je da je pravi profesionalac, nijedan trening nije propustio - rekao je Đorđije Pavićević za „Vijesti”.

Alfa i omega Mornara najavljuje da ovo nije kraj vijesti iz Bara.

- Poslije telefonske sjednice ABA lige sam rekao da ću do 10. maja da formiram ekipu za narednu sezonu, bez obzira na završnicu ove takmičarske godine. Kostur tima će činiti momci koji su tu bili u završnici sezone. Očekujem da u ovih dan-dva i Derik Nidam pošalje potpisan ugovor, a Sead Šehović će ga parafirati čim bude mogao kolima da dođe do Bara. Ostaju i Uroš Luković, Milko Bjelica, Radoje Vujošević, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić i Marko Mugoša, koji odranije imaju ugovore.

- Potpisali smo ugovor sa još jednim igračem iz ABA lige, ali ćemo to objaviti kada mu istekne sporazum sa sadašnjim klubom. Tražimo i jednu „četvorku” na „peticu”, sličnog Mozliju iz Partizana. Želimo da u odnosu na ovu sezonu budemo fizički mnogo jači, superiorniji, kako bismo protiv najjačih ekipa mogli da odgovorimo i snagom i znanjem. Ove sezone smo imali malo stariji tim, „mekaniji” na spoljnjim pozicijama, što je problem u odlučujućim utakmicama - napominje Pavićević.

U reketu se još traži rješenje.

- Ne žurimo sa igračem na poziciji četiri na pet. Ima nekoliko imena u opticaju, ali je nezgodno na tome raditi u ovoj situaciji. Najvažnije je da pobijedimo virus, ali smo u sve ugovore stavili odredbu da će biti nevažeći ako nova sezona ne bude mogla da počne. Vjerujem da će sve biti u redu, a nismo htjeli da gubimo vrijeme kao u ovoj sezoni. Ubijeđen sam da bismo bolje prošli i u Ligi šampiona i ABA ligi da nismo kasno okupili ekipu i gubili neke utakmice jer nismo bili uigrani. Sada se igrači dobro znaju i biće potpuno spremni za početak nove sezone - rekao je Pavićević.

Posljednji meč Mornar je odigrao 7. marta, kada je savladao Krku 82:73 i napravio veliki korak ka plej-ofu ABA lige.

Na toj utakmici je za tim iz Bara igralo sedam stranaca, a moguće je da šestorica od njih ostanu - osim Pulena, Vajtheda i Nidama, nove ugovore bi mogli da dobiju i Lens Heris, Antabija Voler i Damir Markota, mada je to pod znakom pitanja.

- Ostanak Herisa, Volera i Markote je i dalje otvorena opcija. Čekamo odluku Evrolige, a zatim i Skupštine ABA lige, koja bi trebalo da se održi 25. maja. Ako nam bude potvrđeno učešće u plej-ofu ili na fajnl-foru, a samim tim i u Evrokupu, moraćemo da potpišemo sa još dva-tri igrača u drugom talasu - naglašava Pavićević.

Koliko god to nekome samouvjereno zvučalo, u Baru ne odustaju ni od titule u ABA ligi i eventualnog plasmana u Evroligu ako se ova sezona završi na terenu.

- Ako se sezona nastavi, ubijeđen sam da će Mornar biti najopasniji. Imaćemo sve igrače na spisku, a nisam siguran da će u takvoj situaciji biti Partizan i Crvena zvezda, dok Budućnost vjerovatno hoće. Ali, da ne virimo u tuđe dvorište.

Bonus video: