Redži Miler: Ni Alen ni Kari, Dražen Petrović je najbolji šuter NBA

Nekadašnji rekorder po broju trojki u NBA, Redži Miler tvrdi da je Dražen Petrović najbolji šuter u istoriji NBA lige
5453 pregleda 0 komentar(a)
Dražen Petrović
Dražen Petrović
Ažurirano: 03.05.2020. 19:36h

I dok sezona najjače košarkaške lige dijeli sudbionu svjetskog sporta u pandemiji novog korona virusa, u NBA se sumiraju utisci, prepričavaju najinteresantniji detalji, prave se hajlajtsi najboljih poteza...

Uprava lige pokušava da nađe model da se takmiečnje nastavi, a u međuvremenu na red je došla i polemika o najboljem šuteru svih vremena u NBA. Polemika se, uglavnom, vodila između Reja Alena i Stefa Karija.

Kontroverzni Meta Vorld Pis, nekadašnja zvijezda Lejkersa, sa kojima je oSvojio i šampionski prsten u NBA, ali pod imenom Ron Artest, je bio za to da se nagrada najboljem podijeli, ali bez Alena u konkurenciji.

"Redži Miler je jednako dobar kao Stef Kari, to se pitanje i ne postavlja".

Ipak, trofejni Miler, čiji je rekord trojki oborio Alen, a sada radi kao ugledni komentator TNT televizije nije imao nikakve dileme.

"Najlakši odgovor bi bio odabrati između sadašnjEg rekordera Alena ili Karija koji će oboriti taj rekord. Ja sam, međutim, predstavnik stare škole i neću birati lake odgovore - najbolji šuter kojeg sam ikada vidio je Dražen Petrović! Dražen je došao kasno u NBA, a na žalost. Bog ga je uzeo jako rano", kazao je Miler, koji je svu karijeru proveo u Indijani i penzionisao se kao rekorder u trojkama. Alen je oborio taj rekord.

Bonus video: