Mediji ga sele u Njemačku, Mitrović odgovara: Još sam trener Asvela

Doskorašnji selektor Crne Gore demantuje da preuzima Bajern i napušta ekipu sa kojom je osvojio duplu krunu u Francuskoj i bio najprijatnije iznenađenje Evrolige
940 pregleda 0 komentar(a)
Mitrović
Mitrović

U danima kad nema sportskih dešavanja, sve se vrti oko spekulacija, a u Francuskoj je juče u centru pažnje bio Crnogorac - dnevni list iz Liona, „Progres”, objavio je da Zvezdan Mitrović ide iz Asvela i da se za njega interesuje Bajern.

Uzgred, napisao je i da u klub iz Vilerbana stiže dosadašnji trener Levaloe Frederik Fotu, koji bi trebalo da bude asistent Ti Džeju Parkeru, bratu predsjednika kluba i legende francuske košarke, Tonija Parkera.

Doskorašnji selektor Crne Gore, koji je ostvario sjajne rezultate u Evroligi sa Asvelom, iako je imao najmanji budžet, demantuje da odlazi u Minhen. To je uradio u izjavi za „L’Ekip”, a slično je govorio i za „Vijesti”.

- Čuo sam čak i da sam predstavljen u Bajernu i ko zna gdje sve još. Nema ništa od toga, imam ugovor sa Asvelom. Prije 10-ak dana smo imali video sastanak Toni Parker, Nikola Batum, Ti Džej Parker, ostali iz stručnog štaba i ja. Pričali smo o pojačanjima, mada imamo dosta igrača pod ugovorom za narednu sezonu. To je sve - kaže Mitrović.

Tada se nije ni postavljalo pitanje da li ostaje u klubu sa kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu, a ove u trenutku prekida bio lider na tabeli sa Monakom i Dižonom.

- Pričali smo o timu, nije se pominjalo pitanje mogu ugovora, jer ima još godinu da odradim. Ne sviđaju mi se ove glasine i samo čekam signal da se vratim u Francusku.

Mitrović je u Podgorici gdje čeka rasplet oko Evrolige. Odluka će biti donijeta 24. maja, kada će se znati da li će Asvel, koji je imao 10 pobjeda i 18 poraza, morati da odigra još šest kola. Sezona u Pro A ligi je „zamrznuta” do septembra, jer su francuske vlasti zabranile sva sportska takmičenja do kraja avgusta.

- Ovo mi je jedna od najboljih sezona u karijeri. Igrali smo odlično u prvom dijelu Evrolige, bili veliko iznenađenje, a i na vrhu smo nacionalnog šampionata. Naš 18-godišnji igrač Teo Maledon se prijavio za NBA draft, a i 17-godišnji Matju Strazel je dobio veliku priliku. U Asvelu sam, moje ime je na ugovoru i još sam trener - zaključio je 50-godišnji Podgoričanin.

Bonus video: