Bogdanović ukrao šou: Pogađao sa pola terena i zasluženo dobio nagradu MVP-a

Srpski košarkaš je pokazao prije svega šutersku razornu moć, koja je uvijek krasila vrhunske bekove sa prostora EX YU, i zasluženo ponio titulu MVP-a utakmce zvijezda u usponu
221 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2018. 08:21h

U prvoj noći All star vikenda NBA lige, Bogdan Bogdanović. košarkaš Sakramento Kingsa, ukrao je šou brojnim zvijezdama, i obilježio duel tima Svijeta i tima SAD.

Srpski košarkaš je pokazao prije svega šutersku razornu moć, koja je uvijek krasila vrhunske bekove sa prostora EX YU, i zasluženo ponio titulu MVP-a utakmce zvijezda u usponu.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea je na parketu proveo 21 minut, što mu je bilo dovoljno da ubaci 26 poena (7 od 13 za tri poena), podijeli 6 asistencija i zabilježi 4 skoka.

Ono što je posebno oduševio sve u Stejples centru u Los Anđelesu (ovogodišnjem domaćinu All star vikenda) to je dalekometna paljba Bogdanovića, koja je mnoge podsjetila na dvostrukog MVP-a NBA lige Stefa Karija.

NIje se Bogdanović ustručavao "da se digne" na šut i sa skoro polovine terena, i da pogodi.

Tim Svijeta je inače deklasirao tim SAD sa 155:124. To je ujedno i treća pobjeda u četiri meča od kad se igra u ovom formatu za ti koji čine igrači rođeni van granica SAD.

"Svakoj utakmici prilazim na isti način. Trudim se da se takmičim, pokušavam da budem najbolja verzija sebe tog dana, to se desilo i večeras. Nikad ne znate šta će se dogoditi", rekao je Bogdanović.

Bogdanovićev saigrač iz Sakramenta, Badi Hild je dao najviše poena 29, ali je i uzeo više šuteva, Marej je dodao 21, a Dario Šarić je dao 15 poena i podijelio 5 asistencija.

U timu SAD istakao se Džejlen Braun, koji je meč završio sa 35 poena, njegov klupski kolega iz Bostona Džejson Tejtum je meč završio sa 15, dok je lokalna zvijezda Kajl Kuzma utakmicu završio sa 20 poena.

All star vikend se nastavlja večeras, takmičenjem u brzom šutiranju trojki i zakucavanju, dok je spektakl i dule tima LeBron protiv tima Kari zakazan za nedjelju veče.

Galerija

Bonus video: