U Srbiji se sport pokrenuo: Košarkaši u parku, fudbaleri na terenu

Trenirali košarkaši i fudbaleri Partizana, fudbaleri Crvene zvezde, Vojvodine...
1100 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Partizana na treningu, Foto: BRANISLAV BOZIC
Košarkaši Partizana na treningu, Foto: BRANISLAV BOZIC

Sport u Srbiji se pokrenuo, makar simbolično - prve treninge nakon prinudne pauze danas su odradili fudbalski i košarkaški klubovi.

Košarkaši Partizana počeli su danas sa grupnim kondicionim treninzima u beogradskom "Hajd parku".

U skladu sa propisanim mjerama zaštite, crno-bijeli su počeli sa treninzima na otvorenom, uz obaveznu distancu i korišćenje zaštitne opreme prilikom dolaska i odlaska sa treninga.

Kako se dodaje u saopštenju kluba, trenirali su podijeljeni u dvije grupe, u odvojenim djelovima parka.

Kako se navodi u saopštenju Partizana, igrači koji se nalaze u inostranstvu ekipi će se priključiti nakon donošenja konačnih odluka o nastavku sezone.

Do tada, u grupi će raditi 11 igrača.

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su danas sa treninzima na stadionu "Rajko Mitić", a trener Dejan Stanković je rekao da bi sezona trebalo da se nastavi "u bilo kojoj formi".

Stanković je sa svojim stručnim štabom osmislio plan i program rada po grupama, a u skladu sa Instrukcijama za trenžani proces na otvorenom koje je dostavilo Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

"Bitno je da smo se ponovo okupili, da mašinerija kreće polako da radi. Ovo je znak da polako pobjeđujemo koronavirus. Poštujemo ono što su nam preporučili, koncentrisani smo u toku rada na sve mjere", rekao je Stanković, prenosi klub.

"Moram da naglasim da je država uradila pravi posao da sačuva sve nas i da smo se u rekordnom roku mi sportisti vratili na teren. Sport će se polako probuditi, prije svega počinje normalniji život. Ovo kažem jer znam šta se dešava u Italiji, mi smo kasnije od njih ušli u pandemiju, a mnogo ranije izlazimo iz nje", dodao je on.

Bonus video: