BOBAN MUGOŠA ZA "VIJESTI" O KOŠARKAŠKOJ SPECIFIČNOSTI

Za Amerikance bi važila posebna pravila: Karantin, pa testovi i povratak na trening

Povratnici u Crnu Goru trebalo bi da provedu 14 dana u karantinu, pa još 14 u samoizolaciji, ali bi za posebne slučajeve mogla da važe i posebna pravila
2162 pregleda 0 komentar(a)
Martin (Budućnost) i Hant (Mornar), Foto: Savo Prelević
Martin (Budućnost) i Hant (Mornar), Foto: Savo Prelević

Odlukom NKT da crnogorski sportisti od srijede mogu da počnu individualne, a od 18. maja i grupne treninge, obuhvaćeni su i klubovi koji igraju u regionalnim takmičenjima.

Najveća pažnja je, naravno, ka košarkaškoj ABA ligi, koja još traži način da se završi.

Budućnost Voli je obezbijedila plej-of, kao i Partizan i Crvena zvezda, Mornar je u trenutku prekida, kolo prije kraja regularnog dijela, bio kandidat za plasman u završnicu, uz Cedevitu Olimpiju i Primorsku.

S obzirom na to da su mjere popustile i u Srbiji i Sloveniji, polako se stiču uslovi da se ozbiljnije razmišlja o nastavku, uz još jedan, ne mali, problem.

Šta je sa igračima koji nisu u Crnoj Gori - Amerikancima iz Budućnosti i Mornara.

Svi su u SAD (Kobs, Martin, Kilpatrik, Nidam. Vajthed, Pulen, Hant), njihov povratak u ovakvoj situaciji je komplikovan, ali i zahtjeva posebne zdravstvene preporuke.

Povratnici u Crnu Goru trebalo bi da provedu 14 dana u karantinu, pa još 14 u samoizolaciji, ali bi za posebne slučajeve mogla da važe i posebna pravila, kazao je za "Vijesti" Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje.

"U izuzetnim slučajevima, kakav je ovaj, povratnici bi morali u karantin 14 dana, nakon čega bi bili testirani na koronavirus. Ako test bude negativan mogu da se priključe timovima", kazao je Mugoša za "Vijesti".

Jasno je da bi 28-dnevni karantin i izolacija, nakon već skoro dva mjeseca pauze, značio da je povratak takmičenju praktično nemoguć, ali u ovom slučaju možda se i stiču uslovi da Budućnost i Mornar krenu u proces povratka svojih igrača u Podgoricu i Bar.