Silver govorio o nastavku NBA sezone, možda se odmah krene s doigravanjem

Generalni sekretar NBA lige je , prema izvorima Yahoo Sportsa, naveo da će liga imati "niz loših opcija" za nastavak
808 pregleda 0 komentar(a)
Silver, Foto: AP
Silver, Foto: AP

Generalni sekretar NBA lige Adam Silver u petak je razgovarao s predstavnicima udruženja NBA igrača (NBPA), predsjednikom Krisom Polom, izvršnom direktoricom Mišel Roberts i još nekolicinom igrača o mogućnostima nastavka sezone prekinute 11. marta.

Silver je, prema izvorima Yahoo Sportsa, naveo da će liga imati "niz loših opcija" za nastavak.

Ulaznice čine čak 40 posto prihoda

Očekuje se da će NBA odluku o nastavku ili konačnom otkazivanju sezone donijeti tek u junu. Silver je potvrdio da najvjerovatnije neće biti gledalaca na utakmicama te da mu se javljaju predstavnici mnogih gradova koji se nude za domaćinstvo završnice sezone.

Čak i nastavak sezone bez navijača biće ogroman finansijski udarac za NBA jer novac od ulaznica čini skoro 40 odsto ukupnih prihoda NBA lige, kaže Silver.

Među gradovima koji su se ponudili su Las Vegas, Orlando i Toronto, iako bi Silver volio sve zadržati u granicama SAD. Opcija je i da se nastavak odradi na dvije lokacije, a na svakoj bi se održalo doigravanje jedne konferencije, što znači da se preostalih petnaestak utakmica regularnog dijela sezone ne bi igralo, nego bi plej-of krenuo prema trenutnim pozicijama na tabeli, prenosi Indeks.

Ako se pauza produži, odmah na doigravanje

To je Silver potvrdio i riječima da će morati donijeti neke teške odluke jer klubovi koji su u lovu na doigravanje možda neće ni dobiti priliku da ga izbore, ali naglasio je da je i dalje cilj da se doigravanje održi po tradicionalnom sistemu, odnosno da se serije igraju na četiri pobjede.

Plejmejker Oklahoma Sitija, Kris Pol, koji je ujedno i predsjednik NBPA, izrazio je zabrinutost da će neki klubovi tjerati igrače da treniraju u klupskim dvoranama, a Silver mu je odgovorio da je povratak u dvorane zasad još opcionalan te da ga upozori ako se takvo ponašanje nastavi.

Silver smatra da prije eventualnog nastavka takmičenja treba da se odradi tri do šest nedjelja priprema, zavisno od toga kad će biti moguće donijeti odluku o nastavku.

Bonus video: