Nije "običan" stranac: Trinkjeri zna šta ga je preporučilo Partizanu

"Moja baka je iz Crne Gore, majka Hrvatica, govorim srpski jezik. Mislim da je to bio uslov bez kojeg se ne može", kaže trener "crno-bijelih"
2462 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Trinkjeri, Foto: Betaphoto
Andrea Trinkjeri, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.05.2020. 17:07h

Košarkaški trener Andrea Trinkjeri je rođen u Milanu, otac mu je Amerikanac, majka Hrvatica.

Kasnije je trener Partizana otkrio i da ima veze sa Crnom Gorom, jer mu je baba iz Kotora...

Kada je u novembru 2018. godine stigao u Partizan mnoge je začudila njegova odluka da preuzme "crno-bijele"..., mnoge je začudilo i to što je beogradski klub prvi put u istoriji na klupu doveo stranca.

Ali, Trinkjeri nije "običan" stranac.

"Moja baka je iz Crne Gore, majka Hrvatica, govorim srpski jezik. Mislim da je to bio uslov bez kojeg se ne može. Partizan me ne bi uzeo u obzir da nije bilo toga, klub je institucija", rekao je Trinkjeri za italijanske medije.

Beka Partizana Korija Voldena vidi kao igrača stvorenog za evroligašku košarku.

"Kori je moderan i vrlo brz kombo bek. Fantastičan je defanzivac, sa sjajnim košgeterskim sposobnostima i fizički veoma snažan. Bez dileme, to je 100 odsto igrač za Evroligu", dodao je Trinkjeri.

Sjetio se igrača koji je imao veliki uticaj na njegovu karijeru - Nikosa Zisisa, s kojim je sarađivao u njemačkom Bambergu.

"Mislim da bi moja karijera bila znatno drugačija da nisam njega trenirao. Nevjerovatna je osoba, a kao igrač je produžena ruka trenera na parketu. Daje sve za tim, uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu", istakao je trener Partizana.

Bonus video: