BIVŠI TRENER PARTIZANA UBIJEĐEN

Duško Vujošević: Vučićev trik je kandidatura Beograda, nemoguće je da se završi Evroliga

Beograd je objavio kandidaturu za organizaciju završnog turnira elitnog takmičenja, ali Vujošević smatra i da je to "još jedna manipulacija" režima na čelu sa Vučićem
5827 pregleda 2 komentar(a)
Duško Vujošević
Duško Vujošević

Duško Vujošević, legendarni košarkaški trener, smatra da završnica Evrolige ne može da se odigra iz više razloga.

"Najbitniji su svakako međunarodni avionski saobraćaj i zatvorene granice, koje su još dodatno pojačane obaveznim karantinom. Američki igrači koji predstavljaju okosnicu timova, otišli su u SAD, Evroliga je odredila da klubovi moraju da isplate 80 odsto ugovora ako nema nastavka sezone, a 85 odsto ako se još bude igralo. Jedan broj igrača se već izjasnio da za tih pet odsto neće da se vraćaju u Evropu. Pogotovo oni kojima ove godine ističe ugovor. Bez njih to nije isto takmičenje, bitno pada kvalitet, a samim tim i interesovanje", kazao je Vujošević za Danas.

Beograd je objavio kandidaturu za organizaciju završnog turnira elitnog takmičenja, ali Vujošević smatra i da je to "još jedna manipulacija" režima na čelu sa Vučićem.

"U zemlji gdje je do juče bilo vanredno stanje sa rigidnim policijskim časom, demonstrira se neka normalnost situacije i aplicira se za takmičenje koje niko drugi neće. Ako bi bezbjednosna situacija kad je u pitanju pandemija bila bitna, onda bi tako nešto moglo da se igra u Austriji, ili možda na Islandu, gdje je bilo najmanje zaraženih. Košarka se naravno igra zbog publike, u ovoj situaciji to nije moguće, i zato je potpuno irelevantno gdje bi se ta završnica mogla igrati, pogotovo što šanse za odigravanje nisu realne. To vam je kao da odete na more na Tenerife, a tamošnje plaže gledate preko TV-a".

"Iskustvo sa ovom vlašću, gdje se jedna laž pokriva drugom, a ona trećom i tako dalje, govori nam da je u pitanju skupljanje poena kod čelnika Evrolige sa ciljem da to bude sinekura Crvene zvezde kada dođe do glasanja za vajld-karte sledeće sezone. Očigledno je nečiji interes da se to desi, iako je Zvezda kolo pred kraj regularnog dela sezone ABA lige bila treća na tabeli. Postoji takođe opravdani strah da se novcem koji je obezbeđen za tu kandidaturu, ili će biti obezbjeđen, skrivenim tokovima plati Zvezdi vajld-kard za sljedeću sezonu u Evroligi", kazao je Vujošević, uz napomenu da je zanimljivo da Partizan koji je imao prednost domaćeg terena u Evrokupu nije dobio potporu grada da se završnica odigra u Beogradu, mada ni nastavka tog takmičenja vjerovatno neće biti.

Preporučujemo za Vas