Smrt Kobija Brajanta: Porodica pilota tvrdi da su za pad helikoptera krivi putnici

Porodica pilota javno je ustala u obranu pokojnog Are Zobajana. Za nesreću u kojoj je poginulo troje djece krivi - putnike
4347 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Mark J. Terrill
Sa mjesta nesreće, Foto: Mark J. Terrill

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji, Kobi Brajant, poginuo je 26. januara u 41. godini života, u padu helikoptera u kojem je život izgubilo još osmoro ljudi među kojima i Kobijeva 13-godišnja kćerka Đijana i pilot, Ara Zobakan (50).

Kobijeva supruga Vanesa tužila je kompaniju Express Helicopters.

Optužba Vanese Brajant je da je pilot kompanije odgovoran je za tragediju, jer je pogrešno procijenio vremenske prilike i nije, u nemogućim uslovima, let prekinuo već pri polijetanju.

Porodica pilota javno je ustala u obranu pokojnog Are Zobajana. Za nesreću u kojoj je poginulo troje djece krivi - putnike!

“Tragedija je rezultat neodgovornosti putnika. Oni su svjesni rizika i opasnosti ipak odlučili da žele da polete. Vremenske prilike nisu bile za let, ali putnici su insistirali. Dakle, pilot nije kriv za užasnu nesreću”, oglasili su se iz Zobajanove porodice, a prenosi časopis People.

U tragičnom padu helikoptera u Kalabasasu pored Los Anđelesa poginuli su Kobi i Đijana Brajant, Džon Altobeli (56), Keri Altobeli (46), Alisa Altobeli (14), Sara Čester (45), Pejton Čester (13) i Kristina Mauser (38).

Istraga je do sada utvrdila da kvara na motoru nije bilo, a Vanesa Brajant tvrdi kako je Zobajan prije polijetanja upozoren kako ga čeka let po nepovoljnim vremenskim uslovima i unutar slabo vidljive zone.

Bonus video: