Pomoć košarkaškog saveza: Klubovi ukupno dobili 45 hiljada eura

Ministar sporta Nikola Janović je prije 20-ak dana najavio da će savezi dobiti instrukcije od ministarstva da urade reprogram kako bi se stvorili uslovi da budžetska sredstva preusmjere dominantno za pomoć svojim klubovima
946 pregleda 0 komentar(a)
KSCG
KSCG
Ažurirano: 12.05.2020. 17:30h

Košarkaški savez Crne Gore pomoći će klubovima u ublažavanju posljedica nastalih pandemijom koronavirusa u ukupnom iznosu od 45.300 eura.

"Novac će, po uspostavljenim kriterijuma, biti podijeljen svim ekipama osim učesnika elitnih regionalnih liga: KK Budućnost Voli, KK Mornar i ŽKK Budućnost Bemax", saopšteno je iz KSCG.

Košarkaški savez je za 2020. godinu dobio najviše novca iz budžeta Ministarstva sporta i mladih od svih sportskih organizacija - 730 hiljada eura, na osnovu Javnog konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija.

Sva košarkaška takmičenja mlađih nacionalnih selekcija koja su bila zakazana za ljeto ove godine pomjerena su za 2021. godinu.

Ministar sporta Nikola Janović je prije 20-ak dana najavio da će savezi dobiti instrukcije od ministarstva da urade reprogram kako bi se stvorili uslovi da budžetska sredstva preusmjere dominantno za pomoć svojim klubovima.

“Klubovi su baza i taj novac će biti direktna podrška njima, jer su trenutno, zbog zabrane obavljanja sportskih aktivnosti, u najtežoj situaciji i prvi će, kada okolnosti to dozvole, početi sa klupskim takmičenjima”, rekao je Janović.

IZ KSCG je saopšteno da će se elektronska sjednica Upravnog odbora održati 14. maja.

Na sjednici će biti donijeta odluka o takmičarskoj sezoni 2019/20.

Bonus video: