Zvezda poziva navijače da pomognu sinu urednika „Partizanovog vesnika“

Isaija Pantić, sin Željka Pantića, ima tumor koji može da se liječi samo u SAD
290 pregleda 2 komentar(a)
Isaija Pantić Željko Pantić
Isaija Pantić Željko Pantić
Ažurirano: 15.02.2018. 15:39h

Navikli smo prethodnih godina na užasne odnose Crvene zvezde i Partizana, ali je u tom mulju ostalo prostora za ljudske gestove.

KK Crvena zvezda priključila se akciji prikupljanja sredstava za Isaiju Pantića, kojem je hitno potrebna novčana pomoć za operaciju.

Sinu urednika emisije „Partizanov vesnik“, Željka Pantića, do ponedjeljka 19. februara potrebno je 126.713 dolara za operaciju.

„Crveno-bijeli“ su na zvaničnom Tviter profilu napisali „Zvezdaši, Isaiji Pantić je potrebna pomoć, hitno! Priključite se i vi akciji i budite humani“!

Akciji su se između ostalog priključili Luka Modrić, Predrag Mijatović, Vlade Divac, Bogdan Bogdanović...

Isaija Pantić ima 13 godina i u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga, koji je hitno i uspješno operisan 9. juna 2017. na Neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, pogrešno je dijagnostikovan kao anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno bust zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promijenila je dijagnozu u embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno rijedak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije. U međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Nakon dva i po mjeseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svjetski priznati patolog Žak Tomas je dao nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno rijedak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svjetske zdravstvene organizacije.

Već 1. decembra na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mjestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI-u 17. januara porastao na 2,5 cm.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dječjih tumora mozga na svijetu, „Children’s National“ bolnici u Vašingtonu, gdje bi umjesto dva i po mjeseca testiranja u Londonu, u roku od dvije sedmide nakon operacije bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan liječenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju.

Porodica je obezbijedila troškove avio prevoza i jednomjesečnog boravka u SAD prije i poslije operacije i tokom kontrola. Problem su veoma kratki rokovi i činjenica da do ponedjeljka 19. februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi sedam dana kasnije i nakon toga krene sa hitnim dvonedjeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg liječenja malog Isaije.

Bonus video: