Injiges: Nismo dobro odigrali mečeve sa Slovačkom i Islandom

"Hvala košarkašicama što su došle i odigrale oba meča, iako njihovi klubovi nijesu bili za to"
0 komentar(a)
Roberto Injiges, Foto: FIBA.COM
Roberto Injiges, Foto: FIBA.COM
Ažurirano: 15.02.2018. 13:01h

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore kvalifikacione mečeve sa Slovačkom i Islandom nije odigrala dobro i može mnogo bolje, kazao je selektor Roberto Injiges.

Crnogorske košarkašice prvi duel sa Slovačkom izgubile su 73:72, dok su pobijedile Island 69:37.

Izabranice selektora Injigesa poslije četiri kola imaju tri pobjede i poraz, koliko i Slovačka, kojoj gostuju 21. novembra.

Biće gošće i selekciji Bosne i Hercegovine, četiri dana ranije.

Injiges je kazao da su crnogorske košarkašice prvi duel izgubile u posljednjim sekundama meča, dok su drugi odigrale kako znaju samo u posljednje dvije četvrtine.

"Moramo da poboljšamo igru. Nijesmo igrali dobro, možemo i moramo mnogo bolje. Hvala košarkašicama što su došle i odigrale oba meča, iako njihovi klubovi nijesu bili za to. Odluka o plasmanu na šampionat biće donijeta u novembru, nadam se da ćemo te dvije utakmice odigrati kompletni i da ćemo se u punom sastavu pripremati", kazao je Injiges na konferenciji za novinare.

On je naglasio da nije trener koji traži alibi i izgovore, navodeći da je imao problema da pripremi ekipu.

"Nijesmo mogli da treniramo kako smo planirali, otkazala je zbog povrede Ana Poček, Glori Džonson je došla dva dana uoči prvog meča iz Kine, dok je Dubljević odigrala oba meča iako nije igrala više od dvije sedmice. Odigrala je i dala svoj trenutni maksimum. Još neki igrači nijesu mogli da treniraju maksimalno, a na sve to nadovezala se i teška povreda Jelene Vučetić", rekao je Injiges.

On je kazao da je nakon Evropskog procesa započet novi proces i da su napravljene promjene u sastavu, navodeći da za rezultat treba vremena i strpljenja.

"Cilj procesa je da se stvaraju mladi igrači, da se radi na tome i da ženska selekcija ide naprijed. U tom cilju dvije selekcije ljetos će nastupati na šampionatima, do 16 i do 18 godina", rekao je Injiges.

On je najavio da će ljetos okupiti i raditi sa djevojčicama uzrasta do 12, 13 i 14 godina.

"Moj cilj nije samo rezultat seniorki, već da nakon četvorogodišnjeg ciklusa i naše saradnje budu formirane sve reprezentativne selekcije i da što više mladih igrača dođe do seniorskog nacionalnog tima. Smatraću da sam uspio samo ako neke od igračica dođu do seniorskog tima i Crna Gora bude imala sve reprezentivne selekcije", zaključio je Injiges.

Bonus video: