Zoran Kašćelan na klupi Podgorice

Klub koji ima istu upravljačku strukturu kao ŽKK Budućnost Bemax, ali i istog sponzora, osvojio je 1. mjesto u Prvoj B ligi sa 14 pobjeda i dva poraza
3033 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Kašćelan, Foto: Druga.aba-liga.com
Zoran Kašćelan, Foto: Druga.aba-liga.com

Odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore, Lovćen će i naredne sezone igrati u ABA 2 ligi. Pitanje je, međutim, sa kim će Cetinjani igrati drugi rang regionalnog takmičenja.

Drugi put za dvije godine, klub iz prijestonice je ostao bez „jakog” sponzora, jer je nakon „Glosarija” otišao i „Bemax”. Zbog toga su svi igrači, bez obzira na to da li imaju ugovore za narednu sezonu, slobodni u izboru nove sredine, a saradnja se neće nastaviti ni sa Zoranom Kašćelanom.

Mladi trener, koji je u prvoj samostalnoj sezoni na klupi „crvenih” dokazao da ima kvalitet, neće čekati novi posao. Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, 33-godišnji Cetinjanin se dogovorio o tome da preuzme novog člana Erste lige, Podgoricu.

Klub koji ima istu upravljačku strukturu kao ŽKK Budućnost Bemax, ali i istog sponzora, osvojio je 1. mjesto u Prvoj B ligi sa 14 pobjeda i dva poraza. Kako je Upravni odbor KSCG ostavio mogućnost da se Erste liga proširi sa 10 na 12 timova, Podgorica će iskoristiti to pravo i u elitnom rangu imati ubjedljivo najmlađu ekipu.

Za „vukove” su prošle sezone nastupali igrači u čijoj godini rođenja je prva brojka dva. Izuzetak je bio samo mladi reprezentativac Crne Gore Bogosav Božović, koji je rođen 20. septembra 1999. godine. On je prosječno bilježio 17,7 poena i 7,8 skokova, a u finišu je zaigrao i godinu mlađi srpski juniorski reprezentativac, plejmejker Ognjen Mićović, koji je na četiri utakmice imao po 23,5 koševa, 7,7 dodavanja i 4,2 uhvaćene lopte.

Zapažen je bio i 19-godišnjak zanimljivog imena, Bogdan Bogdanović, sa 14,6 poena, 3,6 asistencija i 3,3 skoka. Sva trojica su bila registrovana i za Lovćen u ABA 2 ligi, ali se nisu naigrala. Sada će biti glavni aduti novog trenera Podgorice...

Bonus video: