NBA

Ko su igrači koji nikada nisu izgubili od Džordana: Nesterović, Rakočević, Savović i - Pipen

Ima ih - tačno 76 u istoriji NBA lige
1707 pregleda 0 komentar(a)
Nesterović u dresu Minesote
Nesterović u dresu Minesote
20.05.2020. 12:35h

Majkl Džordan je rođeni pobjednik, njegov pobjednički karakter nezabilježen je u istoriji sporta, ali, ipak - jasno je da postoje igrači koji nikada nisu izgubili od najboljeg svih vremena.

Ima ih - tačno 76 u istoriji NBA lige. 

Njih 39 bili su u timovima koji su po jednom pobijedili Čikago ili Vašington, a među njima je, recimo, Igor Rakočević, koji je u sezoni 2002/03 igrao u Minesoti. Od Džordana nije izgubio ni Predrag Savović, koji je košarkaški put počeo u Herceg Novom, kasnije nastavio u Partizanu, a koji je, takođe, 2002/03 bio u NBA - u Denveru.

Zanimljivo, od Džordana nije izgubio ni Skoti Pipen, u jedinom meču u kome su dva nekadašnja saigrača igrali jedan protiv drugog.

Po dvije pobjede u dva meča sa Džordanovim timovima ima 18 košarkaša, a 15-orica su slavila u tri duela - između ostalih, Dirk Novicki, Mark Džekson, Antoan Džejmison, Mehmet Okur...

Skor 4-0 protiv Džordana imaju Rašo Nesterović (Minesota) i Džon Salmons (Filadelfija), pet pobjeda ostvario je Greg Bakner (Dalas).

Rekorder je Bobi Džons, nekadašnji as Filadelfije, šampion 1983. godine i član Kuće slavnih, koji je Džordanov Čikago pobijedio na svih šest mečeva. 

Riječ je, naravno, o porazima sa početka Džordanove karijere, kada su Bulsi bili ekipa u stvaranju, i sa kraja, kada je Vašington bio daleko od vrha, a Džordan u ozbiljnim igračkim godinama...