ADVOKAT CRNOGORSKOG TRENERA UPUTIO OTVORENO PISMO

Zvezdan Mitrović šokiran otkazom, Parkerove riječi razumiju samo on i njegovi savjetnici

„Otpustiti Zvezdana Mitrovića nakon svega što je donio ovoj organizaciji za 18 mjeseci, jer je sudija svirao tehničku grešku, pomalo je kao da je Žan-Pol Rapeno otpustio Žerara Depardjua sa snimanja 'Sirana de Beržeraka', zbog toga što je preglasno govorio tokom tirade nosa”, piše u saopštenju advokata 50-godišnjeg Podgoričanina, Gzavijea le Serf Gajea
11347 pregleda 4 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: ASVEL, ASVEL
Zvezdan Mitrović, Foto: ASVEL, ASVEL

Smjena Zvezdana Mitrovića sa klupe Asvela je jedna od glavnih tema u francuskom sportu.

Navijači na društvenim mrežama izražavaju podršku 50-godišnjem Podgoričaninu i komentarišu da je predsjednik kluba Toni Parker napravio neoprostivu grešku.

Legendi francuske košarke nije bilo dovoljno što je otpustio trenera koji je njegovom klubu donio duplu krunu i neočekivanih 10 pobjeda u Evroligi, već je u intervjuu za „L'Ekip” pokušao da ocrni Mitrovića na razne načine, samo da bi opravdao svoj gest.

Zbog toga je saopštenjem reagovao advokat bivšeg selektora Crne Gore, Gzavije le Serf Gaje.

„Zvezdan Mitrović je teško pogođen glasinama koje su posljednjih sedmica kružile o njegovoj smjeni kao trenera Asvela. Primio je obavijest o otkazu i neće govoriti o epilogu koji mu je nametnut u ovom poglavlju karijere”.

„Kako to neće moći da učini direktno tokom neodređenog perioda, Zvezdan bi iz Crne Gore želio da se zahvali navijačima Asvela, koji su ga toplo dočekali u 'Astrobalu', kao i volonterima i radnicima ove organizacije, koji su mu svakodnevno pomagali i pružala podršku”.

„Zvezdan Mitrović izražava zahvalnost igračima, tehničkim rukovodiocima i menadžerima Asvela koji su mu, diskretno, iskazali podršku i saosjećanje. Jako su ga dirnule riječi saosjećanja na društvenim mrežama, koje su izrazili navijači Asvela i ljubitelji košarke. Zvezdan Mitrović zahvaljuje brojnim trenerima iz cijelog svijeta iz različitih sportova, koji su mu uputili riječi utjehe”.

„O načinu, tzv. motivima i posljedicama ove neviđene odluke, može se puno reći. Vrijeme i mjesto nisu za raspravljanje ili čak komentarisanje riječi predsjednika, koje su uvjerile samo njihovog autora i njegov krug savjetnika. Ovo vrijeme će, međutim, doći ako advokati Asvela i ja ne uspijemo da se nagodimo, brzo i prijateljski, kako bismo riješili ovu nepravednu situaciju, koja je šokirala košarkaški svijet”.

„Otpustiti Zvezdana Mitrovića nakon svega što je donio ovoj organizaciji za 18 mjeseci, jer je sudija svirao tehničku grešku, pomalo je kao da je Žan-Pol Rapeno otpustio Žerara Depardjua sa snimanja 'Sirana de Beržeraka', zbog toga što je preglasno govorio tokom tirade nosa”, piše u Le Serf Gajeovom saopštenju.

Preporučujemo za Vas