U BOLONJI NE TUGUJU PREVIŠE

Prvi čovjek Virtusa: Očekivana odluka Evrolige, ako neko odustane spremni smo da budemo zamjena

“Ipak, hajde da vidimo da li će svaki od tih 18 timova željeti da igra u Evroligi sljedeće sezone"
1717 pregleda 0 komentar(a)
Baraldi, Foto: Twitter
Baraldi, Foto: Twitter

Iako se tokom godine spekulisalo da bi Virtus od naredne sezone mogao da bude učesnik Evrolige, od toga nema ništa. Evroliga je juče i zvanično prekinula sezonu i saopštila da će klubovi koji su učestvovali ove, u tom takmičenju igrati i naredne sezone.

Takva odluka dočekana je mirno u Bolonji. Prvi čovjek kluba Luka Baraldi rekao je da je odluka Evrolige da istih 18 timova i sledeće sezone bude dio elitnog takmičenja očekivana.

“Ne iznenađuje me odluka o poništavanju sezone. Prije dva mjeseca sam rekao da će se to dogoditi. Dobro su postupili što su sačekali do sada i dobro su postupili što su je poništili. Evroliga je odradila posao savršeno. Ne kao u Italiji gdje su liga i savez upali u paniku i žurbu. Radije bismo čekali do 16. maja kako je bilo najavljeno i dogovoreno, nego što smo od svega digli ruke još početkom aprila. Možda bismo bili u mogućnosti da se vratim na teren kao Njemačka ili Španija. Kada bismo se izolovali u Sardiniji ili na Siciliji, sa dobrim protokolom, Serija A bi mogla da se nastavi. Šteta. Pamtićemo ovo kao tešku godinu za sve”, rekao je Baraldi.

Ako neki klub odustane od Evrolige, Baraldi se nada bi u tom slučaju Virtus mogao da uskoči.

“Ipak, hajde da vidimo da li će svaki od tih 18 timova željeti da igra u Evroligi sljedeće sezone. Panatinaikos je izrazio određene sumnje. Ako svi potvrde učešće, onda Virtus nema nikakve šanse. Mi smo već popunili određene formulare u slučaju da neko otkaže učešće, kako bi nas Evroliga uzela u razmatranje”, objasnio je CEO Virtusa.