"JEDAN OD NAJVEĆIH U ISTORIJI KOŠARKE"

Gaudlok: I danas igram po instrukcijama Željka Obradovića

Znanje koje sam stekao radeći sa njim koristim i dalje. Mislim da mi je urezano u mozak - kaže Amerikanac

998 pregleda 0 komentar(a)
Gaudlok iz vremena kada je igrao za Fener, Foto: Fenerbahce
Gaudlok iz vremena kada je igrao za Fener, Foto: Fenerbahce

Željko Obradović i Endrju Gaudlok su sarađivali u Fenerbahčeu u sezoni 2014/15, a američki košarkaš u intervjuu za "Jurohups" priznaje kakav je uticak na njegovu karijeru imao najtrofejniji evropski trener.

"Trener Obradović je jedan od najvećih u istoriji košarke i moj lični favorit. Znanje koje sam stekao radeći sa njim koristim i dalje. Mislim da mi je urezano u mozak. Mogu da kažem da igram po njegovim instrukcijama, iako mi već godinama nije trener", rekao je Gaudlok.

Gaudlok ima 31 godinu, sada je član Venecije, a u karijeri je igrao i za Uniks, Makabi, Olimpiju Milano, Los Anđeles Lejkerse, Hjuston...

Nadimak mu je "mini mamba", po ugledu na Kobija Brajanta.

"Kobi je bio moj veliki mentor i imao je ogroman uticaj na to kako ja pristupam ovom sportu. On će uvijek biti jedan od mojih omiljenih koašrkaša i bez sumnje najtalentovaniji igrač sa kojim sam imao priliku da nastupam. Imam mnogo uspomena vezanih za njega - najdraže mi je kada se sjetim jednog treninga na kojem je povrijedio desnu šaku, ali je nastavio da igra i da nas „uništava” sa lijevom rukom. Nevjerovatno, sve mu je ulazilo, a šutirao je slabijom rukom", izjavio je Gaudlok.

Preporučujemo za Vas