Diznilend i NBA: Liga se nastavlja 31. jula u novom formatu

Sve ekipe odigraće po osam utakmica i ako devetoplasirani tim na kraju ima četiri pobjede manje od osmoplasiranog tima, onda se neće ni igrati plej-in

1867 pregleda 0 komentar(a)
Lejkersi su najbolji tim Zapada, Foto: Beta/AP
Lejkersi su najbolji tim Zapada, Foto: Beta/AP

Došao je momenat odluke u NBA ligi - čelnici američkog košarkaškog šampionata pronašli su model po kojem će sezona biti završena na terenu.

Sjedinjene Američke Države su mjesecima u velikoj krizi zbog pandemije koronavirusa, sada je sve to palo u drugi plan zbog sukoba na ulicama države i ubistva tamnoputog Džordža Flojda, ali niko ne želi da se tek tako odrekne košarke.

I dogovor je na pomolu, tvrdi novinar Edrijen Vojnarovski sa ESPN-a, koji ističe da bi sezona trebalo da se nastavi 31. jula i da bude završena 12. ili 13. oktobra.

Sve utakmice do kraja, osam u regularnom dijelu, pa plej-of, odigraće se u Diznilendu u Orlandu, očekuje se da komesar lige Adam Silver ovaj predlog stavi na glasanje već danas i o njemu će se izjašnjavati Bord guvernera.

Malo ko vjeruje da može da dođe do obrta, a zanimljiv je format takmičenja u kojem bi se najjače košarkaško takmičenje na svijetu završilo.

Vojnarovski navodi da je cilj da se igra plej-in i plej-of - učestvovaće 16 timova koji su trenutno na pozicijama od jedan do osam u obje konkurencije, te još šest ekipa koje bi dobile šansu da se bore za mjesto pod suncem.

Sve ekipe odigraće po osam utakmica i ako devetoplasirani tim na kraju ima četiri pobjede manje od osmoplasiranog tima, onda se neće ni igrati plej-in, već osmoplasirani tim ide u plej-of. Ali, ako devetoplasirani tim ima tri ili manje trijumfa minusa u odnosu na rivala koji je poziciju iznad, onda će biti na redu plej-in za plasman u plej-of.

U plej-ofu će, dakle, igrati po sedam prvoplasiranih iz obje konkurencije - Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana, Filadelfija, Bruklin sa Istoka, te Los Anđeles Lejkersi, Klipersi, Denver, Juta, Oklahoma, Hjuston i Dalas sa Zapada. Osmoplasirani sa Istoka i Zapada su Orlando našeg Nikole Vučevića, odnosno Memfis.

Zna se i ko će se boriti da nekom od bolje plasiranih poremeti računicu. To su timovi sa najboljim učinkom „ispod crte” u obje konferencije - Nju Orleans, Portland, Finiks, Sakramento, San Antonio i Vašington.

Bonus video: