Vučević žestoko osudio rasizam: Moji najbolji drugovi bili su iz Afrike i Azije

"Ja se nadam da će ovaj pokret edukovati ljude, starije i mlađe, i da će doći do promjena, jer su neophodne", rekao je on

1004 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: AP
Nikola Vučević, Foto: AP

Nikola Vučević je digao glas i poslao poruku u borbi protiv rasizma, nakon brutalnog ubistva Džordža Flojda, koje je "zapalilo" SAD.

"Kada sam vidio šta se dogodilo, bio sam i ljut i razočaran time što ovako nešto može da se dogodi u našoj zemlji. Pokret i odgovor su bili izuzetni, vrijeme je za promjene. Što je mnogo, mnogo je. Nema mjesta rasizmu, svi smo ljudi, svi smo jednaki", kazao je Vučević.

"Ja sam bio srećan što sam se rodio u Belgiji, a dva moja najbolja druga bili su Afrikanac i Azijat. Dok sam odrastao nisam nikofa posmatrao drugačije zbog boje kože. Nikada nisam mogao to da shvatim i tužno je vidjeti što i danas postoji. Ja se nadam da će ovaj pokret edukovati ljude, starije i mlađe, i da će doći do promjena, jer su neophodne", rekao je on.

Ima i vedrijih tema. NBA liga će se nastaviti 31. jula sa 22 kluba, a svi mečevi odigraće se u Vučevićevom gradu - Orlandu.

Njegov tim će se boriti za plej-of.

"Svi smo uzbuđeni, željeli smo da se nastavi. Sada znamo kada kreće i možemo da se posvetimo treninzima. Drago mi je zbog ljubitelja košarke, zbog svega što se događalo posljednjih mjeseci potrebna nam je košarka. Nažalost, neće biti publike, ali tako je kako je", kazao je on.

Bonus video: