Džordan donira 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma

Džordan je prije nekoliko dana objavio saopštenje u kojem je izjavio da je "duboko potresen, tužan i jednostavno ljut"

2056 pregleda 84 reakcija 0 komentar(a)
Džordan, Foto: espn
Džordan, Foto: espn

Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan doniraće 100 miliona dolara organizaciama koje se bore za rasnu ravnopravnost i socijalnu pravdu, a u saopštenju za javnost je izjavio da će on i njegova kompanija "Jordan Brand" distribuirati novac kroz razdoblje od deset godina.

"Moramo udružiti snage sa zajednicom, vladom i građanskim vođama kako bismo zajedno dugoročno djelovali. Ostalo nam je još mnogo posla kako bismo zaista uticali na crnu zajednicu. Prihvatamo našu odgovornost", izjavio je u saopštenju predsjednik "Jordan Brand" Kreg Vilijams.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kad se širom SAD i u drugim dijelovima svijeta održavaju protesti, koji su uslijedili nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je 25. maja smrtno stradao tokom privođenja, a smrt je nastupila kao posljedica brutalnog policijskog postupanja.

Džordan je prije nekoliko dana objavio saopštenje u kojem je izjavio da je "duboko potresen, tužan i jednostavno ljut".

"Vidim i osjećam svačiju bol, bijes i frustraciju. Uz one sam koji ukazuju na ukorijenjeni rasizam i nasilje nad obojenim ljudima u ovoj zemlji. Dosta nam je toga", poručio je Džordan.

Bonus video: