Popović na pragu Studentskog centra

Jedan od najboljih krilnih centara ABA 2 lige je karijeru počeo u Budućnost Voliju i ovo bi bio povratak u taj sistem

3526 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Popović u dresu Lovćen Bemaxa, Foto: Novak Abramović
Miloš Popović u dresu Lovćen Bemaxa, Foto: Novak Abramović

Poslije tri sjajne sezone u ABA 2 ligi - jedne u Teodu i dvije u Lovćen Bemaxu, Miloš Popović bi trebalo da nastavi da nastupa u tom takmičenju. I to u klubu iz svog grada - Studentskom centru.

Kako „Vijesti” saznaju, 22-godišnji krilni centar je već obavio razgovor sa direktorom „studenata”, Đurom Ostojićem, i brzo bi trebalo da potpiše ugovor. Momak kojem fali samo malo visine da bude vrhunski košarkaš nije ubijedio Studentski centar da ga dovede samo igrama u ABA 2 ligi, već i sjajnim izdanjima protiv Budućnost Volija u dresu Lovćena. Najbolju je prikazao u maju prošle godine u 6. kolu Erste Superlige, kada je upisao 32 poena i 12 skokova.

Mladi Podgoričanin je ponikao baš u Budućnosti, u kojoj je blistao u juniorskoj konkurenciji i gotovo uvijek imao dabl-dabl učinak. Sjajan je bio i u mlađim reprezentativnim selekcijama, zbog čega je debitovao i u seniorskoj reprezentaciji.

U ABA 2 će, po svemu sudeći, igrati četvrtu sezonu, a u prethodne tri je pokazao da je jedan od najboljih igrača na poziciji krilnog centra - prosječno je bilježio 15,1 poen i šest skokova.

Studentski centar je već predstavio prvog košgetera prekinute sezone u ABA 2 ligi, Nikolu Pavlićevića, a pominje se da je na meti i njegov doskorašnji saigrač iz Sutjeske, Draško Knežević. Osim njih, u timu bi trebalo da budu najtalentovaniji igrači Budućnosti, a ostalo je da se riješi nekoliko pitanja. Prvo je vezano za trenera, jer je iskusnom srpskom stručnjaku Nenadu Trajkoviću istekao ugovor. Drugo se tiče odluke ko bi iz prvog tima mogao da bude prekomandovan među „studente”, a to se prije svih odnosi na Fedora Žugića i Igora Drobnjaka. Ako bi igrali u ABA 2 ligi, ne bi imali pravo da na dvojnu registraciju nastupaju za „starijeg brata”...

Bonus video: